Deze categorie niet gebruiken

VVD wil snel oplossing voor gymlessen Brinkschool en de Zwanenridder

De VVD heeft opheldering gevraagd over de mogelijke sloop van de Olympiahal. In 2015 heeft de raad besloten dat de Olympiahal pas gesloopt mag worden nadat een locatie is gevonden voor de gymlessen van de G.J. van den Brinkschool en de Zwanenridder. Volgens Esther Koenders (VVD) mag het niet zo zijn dat de schoolkinderen straks met bussen naar de Marijkeweg vervoerd moeten worden. Koenders: “vervoer met de bus jaagt de scholen op extra kosten en er gaat bovendien veel tijd verloren met busvervoer”. De VVD wijst erop dat het een kerntaak van de gemeente is om te zorgen voor adequate locaties voor bewegingsonderwijs in de buurt van de scholen. Naast de twee basisscholen maken ook sporters gebruik van de Olympiahal. Deze verkeren nu in grote onzekerheid of zij hier na de zomervakantie nog steeds gebruik van kunnen maken of dat zij gaan verhuizen naar sporthal de Aanloop.

Een groen Wageningen tijdens Entente Florale

Wordt Wageningen de groenste stad van het land? Donderdag 21 juni bepalen juryleden van de Entente Florale of onze stad deze nationale groencompetitie gaat winnen. Op deze dag staat Wageningen in het teken van groene activiteiten. Wethouder Dennis Gudden: “Het zou mooi zijn als Wageningen de prijs wint. Samen met groene organisaties en betrokken Wageningers werken we aan een vitale groene stad. Ik denk dat we een goede kans maken.” Read more

Punt Uit: veel meer dan een zangkoor

Onder de titel “Ceci n’est pas une chorale” stond het Wageningse a capella zangkoor Punt Uit tweemaal in de akoestisch mooie Arboretumkerk. Punt Uit is inmiddels veel meer dan een zangkoor. Met de arrangementen van koorleider Herman Groenestein en de changementen van regisseur Henk van Ruitenbeek stond daar een groep mensen, die goed zongen en die ook voor afwisseling zorgden. Het oog wil ook wat, namelijk. Er zaten briljantjes tussen. Zo was de klaagzang ‘Going to a town’ over het land van Donald Trump van Rufus Wainwright eigenlijk net zo mooi als het origineel. Een hoogstandje. Punt Uit is verliefd op de Beatles. Dat was goed te horen in een aantal mooie Lennon/McCartney-nummers. Klassieke muziek werd niet vergeten. Zo was daar een fuga van (Mo)Bach. Een mooi optreden van een ingetogen zingend koor, waarbij je geen instrumenten nodig hebt. Zo’n 25 titels, vlot en met vaart gebracht.