Doe mee met NLdoet

Wil je best eens wat doen voor een maatschappelijke organisatie? Doe dan mee met de landelijke vrijwilligersactie NLdoet op 15 en 16 maart a.s. ondersteund door het Oranjefonds.

In Wageningen zijn al meer dan 20 klussen te klaren, zowel binnen als buiten. Bijvoorbeeld het schilderen van de kasten van de speel-o-theek, het verzorgen van een hightea voor ouderen in een verpleeghuis, het meedenken over een ludiek optreden om maatje te werven, het maken van decor en kleding voor een jubileum voorstelling, het vervangen van houten palen in de Wijngaard. Dit zijn slechts een paar voorbeelden.

Je kan je alleen mee doen, maar ook met een groep de handen uit de mouwen steken bij diverse organisaties in Wageningen. Vraag bijvoorbeeld je vrienden, collega’s, buren om samen mee te doen.

Doe je mee? Meld je dan nu al aan op www.nldoet.nl

Twee vertrouwenscontactpersonen voor Wageningse verenigingen en organisaties

Seksuele intimidatie, discriminatie, pesten, agressie of ander grensoverschrijdend gedrag kan grote impact hebben en zelfs leiden tot een sociaal isolement. Dat wil het Vrijwilligers Centrum Wageningen (VCW) helpen voorkomen. Kleine verenigingen en organisaties kunnen daarom contact zoeken met twee vertrouwenscontactpersonen die het VCW beschikbaar stelt. De vertrouwenscontactpersoon is een initiatief van de Wageningse Gemeenteraad.

Op 7 maart organiseert het VCW om 20.00 uur een informatieavond in de bibliotheek om toelichting te geven over wat de vertrouwenscontactpersoon voor kleine stichtingen en verenigingen kan betekenen. Wie wil komen kan zich vooraf aanmelden viavertrouwenscontactpersoon@vcwageningen.nl.

De twee vertrouwenscontactpersonen zijn Machteld Speets en Machteld Vos de Wael. Beide zijn voor deze functie opgeleid door het NOC*NSF. Iedereen die te maken heeft met ongewenst gedrag binnen een Wageningse organisatie kan met Speets of Vos de Wael in gesprek gaan. Zij luisteren naar het verhaal en dragen mogelijke vervolgstappen aan.

Wethouder De Brito weer aan de slag

In oktober jl. is bij wethouder Lara de Brito baarmoederhalskanker geconstateerd waardoor zij haar taken neer moest leggen. In de afgelopen periode heeft zij met een positief resultaat een traject van behandelingen afgerond. Tijdens haar afwezigheid hebben de burgemeester en de andere wethouders haar taken waargenomen. Wethouder Lara de Brito heeft haar taken weer volledig opgepakt.

Stadspartij wil terugbetaling precariobelasting

De fractie van de Stadspartij heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 januari een motie ingediend om de precariobelasting met ingang 1 januari 2020 af te schaffen. Daarnaast moeten alle inwoners van Wageningen de door Vitens doorberekende kosten terugbetaald krijgen. De motie werd echter door een meerderheid van de gemeenteraad verworpen. Alleen de Stadspartij, SP, CDA en de VVD stemden voor de motie.

Read more

Bereikbaarheid van Wageningen!

De Provincie Gelderland gaat voor de bereikbaarheid van Wageningen ook de bestaande route via de Mansoltlaan/Nijenoord Allee onderzoeken. Uit onderzoek blijkt dat de verkeersdruk wel toeneemt in 2030, maar minder dan bij de Campusroute in 2012 was voorspeld. Hierdoor komt een oplossing over de Mansoltlaan/Nijenoord Allee weer in beeld. De provincie start binnenkort met het milieuonderzoek voor zowel de Campusroute als de Bestaande Route. In het voorjaar wordt op basis van de uitkomsten van de onderzoeken besloten over de definitieve route en wordt deze verder uitgewerkt.

Heb je iets te melden?

Heb je iets te melden of heb je commentaar op iets wat er gebeurt. Wil je reageren op iets dat er in Wageningen plaatsvindt: stuur jouw mening in een ingezonden brief naar de kabelkrant. Wel je volledige naam vermelden. Stuur je mail naar: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Wagenings Volkooren zoekt tenoren.

Ben jij de man die onze tenorpartij komt versterken? We zingen toegankelijke wereldmuziek en hebben een wereldwijd gevarieerd repertoire opgebouwd. Ervaring en groot zangtalent is niet vereist, serieuze inzet en plezier in zingen wel.
Heb je belangstelling? Kom dan naar onze kennismakings- en repetitieavond.
Maandag 14 januari vanaf 19.30 in de recreatiezaal van Vilente, Costerweg 75 Wageningen.
Voor nadere informatie www.volkooren.nl en e-mail: bestuur@volkooren.nl

1 2