App Too Good To Go nu ook in Wageningen

In Wageningen is de app Too Good To Go gelanceerd. De app is een mooi concept waarbij ondernemers en inwoners samenwerken in de strijd tegen voedselverspilling.

In de app kun je een locatie in de buurt selecteren, bestellen en het vervolgens ophalen tijdens de ophaaltijd.

De makers van Too Good To Go werken samen met partners, waar vers eten wordt gemaakt. Van traiteurs tot lokale restaurants en onafhankelijke bakkerijen. Ook kun je via de app een Magix Box bestellen. Daarin zit een verrassende (en steeds wisselende) samenstelling van eten. Betalen via Too Good To Go gaat alleen met PayPal en creditcard.

Sinds 21 januari 2019 is dit concept ook beschikbaar in de gemeente Wageningen.  De app is beschikbaar voor Android en iOS (Apple).

Gemeente legt bouwplannen voor aan inwoners

De gemeente wil maximaal 175 woningen gaan bouwen op het voormalig compotexterrein, naast de Hoogvliet (oranje-gedeelte bovenaan). De gemeente wil daarvoor het bestemmingsplan wijzigen. Het kan een flatgebouw worden van 22 meter hoog, vlak voor het Arc-flatgebouw met op de begane grond detailhandel. Dit stuitte op nogal wat verzet van de Arc-bewoners. Maar nog niks is definitief zegt de gemeente. Het is een eerste zienswijze waar iedereen op kan reageren.

In de Haven wil de gemeente aan de zuidzijde van de Havenkom een recreatiegebied inrichten. Het bedrijf Bruil (donkerpaars rechts) zal dan moeten verhuizen naar de Grebbedijk (linksonder) naast de roeivereniging Argo.

Reacties op de plannen zijn van harte welkom. Kijk op www.wageningen.nl.

Foto: still Omroep Gelderland

Zoektocht naar mogelijke drenkelingen Nederrijn gestaakt

Zondag zou er op de Nederrijn bij Wageningen een roeiboot met opvarenden zijn gekapseisd. Het zou gaan om een wedstrijdboot. Die melding deden twee getuigen rond 17:00 uur bij de jachthaven aan de Nederrijn.

De brandweer heeft samen met Rijkswaterstaat een zoekactie met sonarboten op touw gezet in het gebied. De politie zocht met een helikopter en ook langs de oevers werd gezocht.

Duikers van de brandweer hebben nog in het water gezocht tot 19:30 uur en staakten daarna hun zoektocht, omdat de hoop dat er overlevenden uit het water konden worden gered was vervlogen. Om 22:45 uur staakten ook brandweer, Rijkswaterstaat en politie hun zoektochten. Het is nog niet bekend of de zoektocht later nog wordt hervat. Opmerkelijk aan het verhaal is, is dat zowel Studentenvereniging Argo, als watersportvereniging VADA, die beiden op het betrokken stuk varen geen boot mist.

Foto: still Omroep Gelderland

Auto op zijn kant op Ceresstraat

Zondagmiddag werd rond 16:55 uur door een groepje van 4 á 5 jongeren een auto op zijn kant gezet. Dit was op de Ceresstraat in Wageningen.

Het betreft een groep in de leeftijd van rond de 15 jaar die donkere kleding, capuchons en petjes droegen. Na dit vandalisme vluchtte de groep in de richting van de Churchillweg. De schade aan het voertuig is aanzienlijk.

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien hebben of informatie hebben over de identiteit van de daders.