nieuwsberichten namens RTV Rijnstreek

Winkel inbraakgolf in Wageningen!

De afgelopen weken zijn meerdere inbraken in Wageningse winkels geweest. De werkwijze is vaak om de glazen toegangsdeur in te slaan en de kassalade mee te nemen.
Het gaat de dieven echt alleen om geld!

De politie Wageningen heeft deze zaken volop in onderzoek en zij zijn veelvuldig aan het posten tussen de tijdstippen dat de inbraken worden gepleegd.
Dit heeft helaas nog niet voldoende resultaat opgeleverd en hebben daarom uw hulp dus nodig!

Ziet u iets verdacht dan 112 bellen! Wilt iets melden/vragen en er is geen spoed, dan 0900-8844 of neem contact op met de wijkagent Wageningen-centrum op 06-51225709 of zijn email jan.van.bijsteren@politie.nl.

Gewonde vrouw bij overval aan de Westerhofseweg

In de nacht van woensdag op donderdag 25 juli is er aan de Westerhofesweg in Wageningen een vrouw overvallen . De vrouw is bij de overval gewond geraakt en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrouw werd door de dader van haar tas beroofd, en is toen richting het centrum weggerend. Daarbij raakte de vrouw bij de overval licht gewond. Zij is voor controle door middel van een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Er is door de politie o.a met een politie hond onderzoek in de omgeving gedaan. Daarbij is tas van de vrouw op aanwijzingen van de hond gevonden op het Olympiaplein. Deze plek is zo’n 50 meter van waar de overval plaats vond. Het is nog niet duidelijk of alle bezittingen van het slachtoffer nog in de tas zaten. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Of de vrouw in de woning of op straat beroofd is kon de politie nog niet vertellen. Er wordt verder onderzoek gedaan door de recherche.

De politie zoekt getuigen van het incident. Iets gezien of gehoord bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op

 

Fietsers gezocht voor de Vélopalise

In het kader van 75 jaar bevrijding wordt de Vélopalise georganiseerd, een toerfietstocht van Normandië naar Wageningen, de stad der Bevrijding. Vertrek is op 23 augustus met een kerngroep van 14 fietsers. De groep wordt op 14 september in Bastogne aangevuld met andere deelnemers die met de fietsbus van Wageningen naar Bastogne gebracht worden. Onderweg worden vooral kleine lokale initiatieven in het kader van de bevrijding onder de aandacht gebracht. Nadrukkelijk wordt aandacht besteed aan lokale burgerslachtoffers, vaak vergeten groep. Met een groep van ongeveer 30 mensen fietst men in een week door naar Wageningen, waar de burgemeester op vrijdag 20 september, rond 16.30 uur, de groep ontvangt in het stadhuis. Inwoners uit Wageningen die vanaf Bastogne mee willen fietsen, kunnen zich aanmelden via Velopalise.nl.

Meer informatie www.velopalise.nl, email velopalise@gmail.com.

 

Werk in uitvoering en afsluitingen

Op donderdag 25 juli wordt er, in de richting Renkum-Wageningen, een nieuwe deklaag aangebracht op de N225 tussen de rotonde op de Wageningse Berg en de kruising met de Diedenweg. Vanwege de werkzaamheden wordt dit wegvak die dag afgesloten voor verkeer en wordt omgeleid.

• Het verkeer vanuit Renkum naar Wageningen wordt omgeleid via de Generaal Foulkesweg

• Verkeer vanuit Wageningen naar Renkum kan via de normale wijze over de N225 langs het werkvak rijden

• Hulpdiensten kunnen, indien wenselijk, via het fietspad aan de noordzijde van de N225 richting Wageningen rijden

• Buslijnen in de richting Wageningen rijden via de omleiding over de Generaal Foulkesweg. Bewoners in de wijk Sahara en langs de omleidingsroutes worden per brief geïnformeerd. Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van de Provincie en duurt 1 dag.

 

1 2 3