nieuwsberichten namens RTV Rijnstreek

Wethouder De Brito weer aan de slag

In oktober jl. is bij wethouder Lara de Brito baarmoederhalskanker geconstateerd waardoor zij haar taken neer moest leggen. In de afgelopen periode heeft zij met een positief resultaat een traject van behandelingen afgerond. Tijdens haar afwezigheid hebben de burgemeester en de andere wethouders haar taken waargenomen. Wethouder Lara de Brito heeft haar taken weer volledig opgepakt.

Getuigen over dreigende man in trein

De man die donderdag aan het begin van de middag door de politie uit een trein werd gehaald op station Veenendaal-De Klomp, viel reizigers lastig en kwam agressief over. De politie vroeg reizigers vervolgens of ze de man met een tas of pakketje hadden gezien. Dat blijkt uit verhalen van verschillende reizigers die in de bewuste trein naar Utrecht zaten.

Read more

Stadspartij: Bezwaar tegen precariobelasting

De fractie van de Stadspartij heeft een motie ingediend om de precariobelasting, die Vitens doorberekent aan de inwoners, terug te betalen. Ook wil de Stadspartij met ingang 1 januari 2020 de precariobelasting afschaffen.
De motie werd echter door een meerderheid van de gemeenteraad verworpen. Alleen de Stadspartij, SP, CDA en de VVD stemden voor de motie. In Wageningen heeft wethouder Gudden (D66) voorgesteld, dat gezinnen in de bijstand zullen worden gecompenseerd.

Read more

1 2