nieuwsberichten namens RTV Rijnstreek

Het was weer een geslaagd weekeinde!

Niet schrikken hoor, Kunst Wageningen verdwijnt niet. Alleen wij, Marlou en Ingeborg gaan Kunst Wageningen verlaten. Tijd voor ons om andere, nieuwe dingen te gaan doen. Wij geven in het volste vertrouwen het stokje door aan Kyra en Harry. Zij zullen vanaf nu de organisatie van Kunst Wageningen overnemen. En dat start nu al, want in deze periode beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de organisatie van Kunst Wageningen 2020.


Kunst Wageningen 2020
Voor de komende editie van Kunst Wageningen is al een datum gepland: dan wordt het gehouden in het weekeinde van 19 en 20 september 2020. Dat kun je dus nu alvast in je agenda zetten.Vooruit plannen noemen wij dat.

vlnr: Marlou en Ingeborg (het oude team) en Harry en Kyra (het nieuwe team).

Adoptie ceremonie Indiëmonument

Donderdagmiddag 17 oktober komen de burgemeester en Leerlingen van groep 7 en 8 van de Kardinaal Alfrinkschool voor de jaarlijkse adoptieceremonie naar het Indiëmonument in de Nudestraat. De ceremonie begint om 13.30 uur. De Burgemeester houdt een toespraak, de leerlingen dragen zelfgemaakte gedichten voor en leggen bloemen bij het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers. De bewoners van Rumah Kita zijn voor de ceremonie uitgenodigd. Eén van hen houdt een toespraak. Na het offi ciële gedeelte gaan de leerlingen naar Hotel de Wereld waar de burgemeester oorkondes uitreikt aan de leerlingen van groep 8 omdat zij het monument een jaar lang verzorgd hebben. Belangstellenden zijn zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de adoptieceremonie.

 

OFFDAY KOST KV WAGENINGEN EEN PUNT

Zaterdag ontving KV Wageningen SCO uit Oldeholtpade, dat in de onderste regionen verkeert in de Hoofdklasse A. Op papier zouden de Wageningers dus eenvoudige twee punten moeten kunnen pakken. In eerste instantie leek dit inderdaad te gaan lukken, maar de afronding was er mede debet aan dat de blauwwitten uiteindelijk blij mochten zijn met de 22-22 eindstand.

Elke week wordt er bijna door het hele team gescoord en dat was nu ook wel het geval. De tegenpartij viel vooral op door de dames, die 12 treffers voor hun rekening namen. Wageningen leek vooral moeite te hebben met hun fysieke spel. De eerste helft was Wageningen eigenlijk nog wel de baas over SCO, maar toen viel al op dat de scherpte vooral aanvallend ontbrak. De ruststand 10-9 viel dan ook tegenvallend uit.

De tweede helft leek het lange tijd crescendo te verlopen voor Wageningen en liepen zij uit naar 19-14. Eline van Veldhuisen werd ingezet voor Michelle van den Tempel, waarna SCO een time out nam die naderhand voor hen héél positief uitpakte. Langzaam maar zeker liepen de gasten in door vooral hun dames, die 4x achtereen scoorden. SCO gaf geen duimbreed toe en alhoewel vijf minuten voor tijd Steven Landman nog voor twee doelpunten in het voordeel van Wageningen zorgde, moesten de blauwwitten alsnog toezien dat SCO een minuut voor tijd de gelijkmaker door de korf schoot. Wageningen probeerde het nog om de winst af te dwingen, terwijl SCO duidelijk blij was met een punt door de bal in de ploeg te houden.

Alles bij elkaar onnodig puntverlies voor Wageningen, dat nog wel op de eerste plaats staat met 1 verliespunt minder dan Tempo en Oost Arnhem. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Tempo op het programma. Deze ploeg komt in de zaal uit in de Korfbal League en zal er nog alles aan willen doen de koppositie van Wageningen over te nemen. Wageningen zal na het puntverlies van zaterdag vast scherp zijn en er alles aan doen om de koppositie te behouden.

Doelpuntenmakers :Wouter ter Maten 6x, Steven Landman5x, Jeffrey van Huenen 4x, Matté Lipke en Nena Ellermeijer 2x en Michelle van den Tempel en Xanne Ketelaar 1x.

Foto: Patricia Brouwer

Heb je iets te melden?

Heb je iets te melden of heb je commentaar op iets wat er gebeurt. Wil je reageren op iets dat er in Wageningen plaatsvindt: stuur jouw mening in een ingezonden brief naar de kabelkrant. Wel je volledige naam vermelden. Stuur je mail naar:

nieuws@rtvrijnstreek.nl

Damvereniging WSDV uit Wageningen wint 4.166 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

Damvereniging WSDV uit Wageningen heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 4.166 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de damvereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 4.166 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor de professionalisering van het trainingsmateriaal.
Read more

Wageningen is in 2030 niet van het gas af

WAGENINGEN – Wageningen is in 2030 niet van het gas af. ‘De ambitie van de gemeente is te hoog’, zegt Annelies Barnard, directrice van de Woningstichting. De gemeente werkt nu aan een ‘realistischer’ warmteplan.

‘Het is een gigantische opgave’, zegt Barnard over de oorspronkelijke ambitie. ‘U moet zich bedenken dat we 6.000 woningen in Wageningen hebben waar we mee aan de slag moeten.’

Het is praktisch en financieel gezien niet haalbaar om al die huizen binnen 11 jaar te verduurzamen, stelt ze.

De afspraak
Coalitiepartijen GroenLinks, D66, PvdA en ChristenUnie hebben met elkaar afgesproken dat Wageningen in 2030 klimaatneutraal en gasloos is. Maar dat lijkt, zoals het er nu naar uitziet, niet te lukken.

Barnard heeft vooral kritiek op de verhuurdersheffing die woningcorporaties sinds 2013 moeten betalen. ‘Per huurder van onze woning maken we de eerste drie maanden van hun huur over naar Den Haag’, zegt Barnard.

Deze week betaalt de Woningstichting Wageningen 4,5 miljoen euro aan verhuurdersheffing. De komende jaren stijgt dat bedrag nog verder. ‘Dat geld kunnen wij niet stoppen in het verduurzamen van woningen’, zegt de directrice.

Praktisch onrealistisch

Bovendien is het ook praktisch gezien een onrealistisch hoge opgave, stelt Barnard. ‘Als je woningen van het gas afhaalt, moet je dat wettelijk gezien 7 jaar van tevoren afkondigen.’ Dat zou betekenen dat pas na die termijn woningen aangepakt worden.

En dan komen duizenden bewoners volgens haar in de knel. Mensen kunnen tijdens werkzaamheden namelijk niet in hun huis blijven, stelt ze. De bestuurster pleit voor meer tijd en meer geld van het kabinet.

Nieuwe afspraken 

De gemeente werkt op dit moment aan een ‘haalbaar’ en ‘ambitieus’ plan om Wageningers snel van het gas af te krijgen. ‘We moeten echt in actie komen’, zegt wethouder Anne Janssen.

De gemeente vraagt Wageningers mee te denken over de warmtetransitie, van gas naar groene alternatieven voor warmte. Er worden twee bijeenkomsten georganiseerd, een op 2 oktober en een op 5 november. Ook komt er een stadsbrede online enquête waarbij inwoners hun mening kunnen geven over de plannen van de gemeente.

Bron: Omroep Gelderland door Joukje Valkenburg – Beiboer 

Werk in uitvoering en afsluitingen

Bermbeheer week 41 t/m 43

In verband met ecologisch bermbeheer maait de gemeente de bermen verschillende keren per jaar. Zo kunnen kruiden en gewassen zich goed ontwikkelen. Er wordt gemaaid op een hoogte van 10cm om de rozetten van de vegetatie te sparen zodat deze zich sneller herstellen. Op locaties waar de situatie zich ervoor leent, ook in het kader van verkeersveiligheid, worden er weer delen berm overgeslagen. Deze blijven in de winter staan en zijn pas dit voorjaar aan de beurt. De werkzaamheden starten op de Nijenoord Allee, Kortenoord Allee, Lawickse Allee, Ritzemabosweg, Diedenweg en Mansholtlaan. U kunt hinder ondervinden op deze wegen, waar men werkt met een rijdende afzetting.

Onderhoud watergangen week 41 t/m 45

Aannemer Van Leeuwen GWW is, in opdracht van Waterschap Vallei & Veluwe en de gemeente, begonnen met het maaien van de vegetatie in de watergangen. De werkzaamheden vinden plaats in een aantal grotere watergangen in de wijken en in het buitengebied. Dit zijn watergangen die van belang zijn voor de waterafvoer van het Wageningse gebied. Uitvoer van de werkzaamheden gebeuren in sommige gevallen met een maaiboot en in andere gevallen met een maaikorf op kraan. Dit kan betekenen dat er afzettingen op fietspaden worden geplaatst in het kader van de veiligheid. Maaisel wordt voor zo mogelijk direct afgevoerd. Met name in het buitengebied blijft het wat langer liggen. Vanwege de werkzaamheden is de Rooseveltweg in week 44 tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Bij de overige werkzaamheden gebruikt men grotendeels een rijdende afzetting.

 

Heb je iets te melden?

Heb je iets te melden of heb je commentaar op iets wat er gebeurt. Wil je reageren op iets dat er in Wageningen plaatsvindt: stuur jouw mening in een ingezonden brief naar de kabelkrant. Wel je volledige naam vermelden. Stuur je mail naar:

nieuws@rtvrijnstreek.nl

1 2