nieuwsberichten namens RTV Rijnstreek

Debutant Jan Groenendijk gedeeld tweede op NK

Op zijn zeventiende was hij op een haar na de jongste wereldkampioen ooit. Een jaar later verloor hij een match om de wereldtitel van Roel Boomstra. Maar de finale van het Nederlands kampioenschap was voor hem nog onbekend terrein. Voorronden spelen is voor een dammer van zijn kaliber geen optie en een keuzeplaats zat er tot dusverre niet in. Het NK in Huissen bood hem via een sponsorplaats (dankzij het Wageningse bedrijf Keygene waar moeder Hanneke werkzaam is) echter uitkomst. Waardoor Jan Groenendijk eindelijk zijn door de damwereld langverbeide opwachting kon maken. Het resultaat was wel een plek op het erepodium maar niet de allerhoogste, wat bij JG Superstar ambivalente gevoelens losmaakte. ‘Twee ronden voor het einde speelde ik nog voor de titel en als je dan gedeeld tweede wordt is het logisch dat je dan bent teleurgesteld.  Maar alles overziend heb ik op één partij na een goed toernooi gespeeld en vond ik het leuk om dit meegemaakt te hebben, al was het wel een uitputtingsslag’. Read more

Lezing ‘De zestien molens in Wageningen.’

Dinsdag 23 april a.s. verzorgt oud-molenaar Hans Dobbe een lezing over de molens van Wageningen. Zo makkelijk als er nu stroom uit de muur wordt gehaald, ging dat in het verleden wel even anders. Als krachtbron om iets te kunnen produceren, gebruikte men toen molens die werden aangedreven met behulp van menselijke of dierlijke kracht, waterkracht of windkracht. Read more

Heb je iets te melden?

Heb je iets te melden of heb je commentaar op iets wat er gebeurt. Wil je reageren op iets dat er in Wageningen plaatsvindt: stuur jouw mening in een ingezonden brief naar de kabelkrant. Wel je volledige naam vermelden. Stuur je mail naar:

nieuws@rtvrijnstreek.nl

Mooi tennis in eigen stad Tennis van hoog niveau bij de NVLTB

Tennisclub NVLTB begint de voorjaarscompetitie met een recordaantal van veertig teams. Vlaggenschip is het eerste zondagteam gemengd, dat na twee promoties uitkomt in de landelijke 2de klasse.

‘De focus bij de NVLTB ligt vooral op breedtesport’, aldus Jacco van der Gaag, bestuurslid technische zaken. ‘Maar als grote sportvereniging willen we ook op niveau presteren. Dat is na een flink aantal magere jaren nu weer het geval.’ Langs de westelijke en zuidelijke Veluwezoom speelt geen club in de gemengde competitie op dit hoge niveau. Het Wageningse topteam is opgebouwd rond het trainersduo Merel Beelen en Bart Kooijman. Verder maken Edith Cijsouw, Erik van Deutekom, Leon Lobach en Wolf Tettelaar deel van de selectie die de Wageningse eer hoog moet houden. Trainster Merel hoopt dat het hoge niveau een stimulans zal zijn voor de jeugd van de club. ‘Jeugdleden moeten zien waar ze naar toe kunnen groeien, dat is belangrijk voor hun tennisontwikkeling en hun ambitie.’ Wie zelf een keer mooi ennis wil zien, is op 7 april, 22 april (2de Paasdag), 26 mei en 2 juni welkom bij de thuiswedstrijden. De toegang op sportpark De Bongerd is gratis. Om 10.00 uur wordt begonnen met de vier singles, meestal eerst de dames; daarna is het de beurt aan de heren. ’s Middags zijn er dan nog vier spectaculaire partijen te zien: de heren- en damesdubbel en twee gemengddubbels.

Ingezonden brief

Wageningen is een stad waar je plezierig kunt wandelen.
Sinds de invoering van de verplichte hondenafval-zakjes is het nog prettiger, want je kunt je blik op de omgeving gericht houden, je hoeft niet meer bang te zijn in hondenpoep te trappen.

Dat is aan het veranderen, oude tijden herleven. En dat zijn geen goede oude tijden.
Vanochtend liep ik een dichtbevolkte woonwijk, en ik moest weer goed uitkijken waar ik mijn voeten zette, om de hondenpoep te ontwijken. Spelende kinderen, ouderen met rollators, zij zullen hier toch ook last van ondervinden.

Wat is er veranderd? Waarom negeren mensen die hun hond uitlaten de regels?
Misschien wordt er niet of weinig gecontroleerd. Maar eigenlijk mag dat geen reden zijn om dan maar niet meer de rotzooi achter je op te ruimen.
Zou het helpen als we onze mede stadsbewoners hier op aanspreken? Vriendelijk hen erop attent maken dat ze andere mensen letterlijk met de shit opzadelen?
Ik zelf moet bekennen dat ik daarvoor terugdeins als ik iemand met een grote, alerte hond zie, die, terwijl het baasje aan het appen is, even zijn behoefte op het trottoir doet.

Ik hoop via deze open brief mensen op te roepen zelf de verantwoordelijkheid weer op zich te nemen om de straten schoon te houden.
De medebewoners  van Wageningen zijn u dankbaar!

Arno Numan

Heb je iets te melden?

Heb je iets te melden of heb je commentaar op iets wat er gebeurt. Wil je reageren op iets dat er in Wageningen plaatsvindt: stuur jouw mening in een ingezonden brief naar de kabelkrant. Wel je volledige naam vermelden. Stuur je mail naar:

nieuws@rtvrijnstreek.nl

Ziggo stopt met analoge televisie

In de nacht van 15 op 16 april aanstaande stopt kabelmaatschappij Ziggo in de gemeente Wageningen met de doorgifte van analoge televisie. Er kan via de kabel vanaf dat moment uitsluitend digitaal tv worden gekeken.

Dit heeft ook consequenties voor de doorgifte van RTV Rijnstreek op tv. De omroep is nu nog te zien via kanaal s14+ / 256,00 MHz in het analoge pakket. Dat stopt per 16 april. Vanaf die dag is ook RTV Rijnstreek op tv uitsluitend digitaal te ontvangen via kanaal 36 op de Mediabox of 330 via het digitale kabelsignaal (DVB-C).

Het analoge radiopakket van Ziggo blijft voorlopig wel gehandhaafd.

Gemeente legt bouwplannen voor aan inwoners

De gemeente wil maximaal 175 woningen gaan bouwen op het voormalig compotexterrein, naast de Hoogvliet (oranje-gedeelte bovenaan). De gemeente wil daarvoor het bestemmingsplan wijzigen. Het kan een flatgebouw worden van 22 meter hoog, vlak voor het Arc-flatgebouw met op de begane grond detailhandel. Dit stuitte op nogal wat verzet van de Arc-bewoners. Maar nog niks is definitief zegt de gemeente. Het is een eerste zienswijze waar iedereen op kan reageren.

In de Haven wil de gemeente aan de zuidzijde van de Havenkom een recreatiegebied inrichten. Het bedrijf Bruil (donkerpaars rechts) zal dan moeten verhuizen naar de Grebbedijk (linksonder) naast de roeivereniging Argo.

Reacties op de plannen zijn van harte welkom. Kijk op www.wageningen.nl.

1 2