DrinkWaterWeek! in Wageningen van start

Op maandag 15 mei was de feestelijke start van DrinkWaterWeek! Tijdens deze week besteedt Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG-)Wageningen extra aandacht aan het drinken van water. Kinderopvanglocaties en basisscholen gaan op verschillende manieren in deze week aan de slag met water drinken. JOGG-Wageningen heeft leskisten ontwikkeld, posters gemaakt en DrinkWater!-recepten uitgedeeld. Hierdoor leren kinderen op een leuke manier hoeveel suikerklontjes er in de verschillende drankjes zitten. JOGG-Wageningen hoopt met deze campagneweek dat kinderen minder onnodige suikers binnenkrijgen.

Watertappunten
Als startsein van de DrinkWaterWeek! hebben zorgverzekeraar Menzis en Wethouder Han ter Maat maandagmiddag het nieuwe watertappunt van Join The Pipe geopend op het Groen van Prinstererplein in de wijk Nude. Leerlingen van OBS de Wereld verzorgden vervolgens een spetterende JOGG-Waterdans en er werden DrinkWater! bidons uitgedeeld. JOGG-Wageningen heeft drie Join The Pipe watertappunten ontvangen van zorgverzekeraar Menzis. Op korte termijn zullen de twee andere tappunten geplaatst worden bij Playground ’t Krajenest in Pomona en het speelterrein aan de Nobelweg.

Ook zullen er nog eens drie extra Vitens watertappunten geplaatst worden bij scholengemeenschap Pantarijn, de Wageningen Campus en bij hockeyclub WMHC. Inwoners van Wageningen konden meedoen met de selfie-actie van drinkwaterbedrijf Vitens en zo voor de gemeente drie openbare tappunten voor drinkwater winnen. Gemeente Wageningen had al een watertappunt op de Markt staan. Wethouder Han ter Maat “Met deze zeven tappunten kunnen inwoners van Wageningen buiten en onderweg altijd kraanwater tappen. Het is super dat organisaties zich inzetten tijdens de DrinkWaterWeek! om kinderen te leren dat water drinken in ons land de normaalste zaak van wereld is. Kraanwater is duurzaam, lekker en gezond. Alleen samen kunnen we het verschil maken!”

JOGG-Wageningen
JOGG-Wageningen bestaat uit lokale organisaties, het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en de gemeente om de omgeving zo in te richten dat de gezonde keuze weer de makkelijke keuze wordt voor de jeugd in Wageningen. Al 121 Nederlandse gemeenten hebben zich aangesloten bij de landelijke JOGG-beweging.

Geef een reactie