Plan geluidsboxen in centrum alweer van tafel

Winkeliers, inwoners van Wageningen en de plaatselijke politiek, allemaal hadden ze zo hun gedachten bij het plan van de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) om in de toekomst boxen in de binnenstad op het hangen. Daaruit zou dan op gezette tijden muziek klinken of als het zo mocht uitkomen zelfs reclame.

De plaatselijke ChristenUnie had er al raadsvragen over gesteld.

Proefballon
Maar iedereen die vraagtekens had bij het plan, kan weer gerust ademhalen. Het gaat niet gebeuren. Dat verzekert centrummanager Tom Kool. Hij spreekt van een proefballon of misschien zelfs van een te hard opgeblazen proefballon. ,,Dat ballonnetje heeft voor nogal wat ophef gezorgd, maar ik vond dat ik het moest oplaten’’, aldus Kool. ,,Het was dus ook mijn initiatief en niet van het SOW. Ik was al langere tijd met diverse partijen in overleg, maar er kwam maar geen ja of nee. Als ondernemer hou ik echter van duidelijkheid, dus vandaar dat ik het op deze manier heb gedaan. Met resultaat, want het werd wel heel snel duidelijk dat bijna niemand hierop zat te wachten. Op deze manier gaan we het dus niet doen. Er komen dus geen geluidsboxjes in de stad te hangen.’’

Bedonderd
Kool vindt niet dat hij Wageningen voor de gek heeft gehouden met de omstreden aankondiging. ,,Ik heb de boel absoluut niet bedonderd’’, reageert de centrummanager. ,,Het duurde zolang voor er duidelijkheid was dat ik besloot om de knuppel maar eens in het hoenderhok te gooien. En met resultaat.’’

De komst van geluidsboxen was technisch mogelijk, meldt Kool. ,,Onlangs is de bekabeling in het centrum vervangen. Met hulp van de nieuwe kabels hadden we muziek kunnen brengen. Misschien dat we het in de toekomst nog eens ergens anders voor gebruiken. Televisie of zo. Maar voor nu, er komt dus geen muziek uit boxen in de stad.’’

Geef een reactie