‘Accent 39e editie Molenmarkt ligt op buurzaamheid’

Op zaterdag 9 september is er weer molenmarkt waarbij de vier straten rondom molen ‘De Vlijt’ zijn gevuld met allerlei kraampjes, lekkernijen en leuke activiteiten.

Traditioneel wordt de 39e molenmarkt geopend door de burgemeester, dit jaar is dat loco-burgemeester Gudden. Hij opent om 11.00 uur de markt. Elk jaar heeft de molenmarkt een ander maatschappelijk thema. Deze keer is dat Duurzaamheid Buurzaamheid. Het accent ligt vooral op een buurzame buurt waar geprobeerd wordt om de saamhorigheid zo groot mogelijk te maken en te voelen.

Zo wordt van tevoren een online burenfotoketting georganiseerd. Mensen uit de buurt zijn opgeroepen om bijvoorbeeld met buurmeisje, buuroma of -kind op de foto te gaan en deze te delen op de speciale facebookpagina. Op de dag zelf wordt ook een ketting gemaakt. ,,Elkaar leren kennen is een proces dat gewoon altijd volgehouden moet worden. Gelukkig doet de molen heel veel”, aldus Andrea Kuijpers van de organisatie. ,,De molen is het hart van onze wijk.”

Rondom de molen zijn op 9 september drie podia te vinden met optredens van lokale artiesten en activiteiten zoals Oudhollandse spelen. Kuijpers: ,,Bijzonder is dat dit jaar samen met het Odensehuis is bedacht om deze spelletjes ook toegankelijk te maken voor mensen met dementie.” Dit betekent dat begrip voor deze mensen gecreëerd wordt en er op de dag zelf niet raar van opgekeken wordt. ,,Een extra vrijwilliger die weet om te gaan met deze mensen is aanwezig, evenals een extra zitje.” Ook is er een kleedjesmarkt waar kinderen tot en met dertien jaar hun spulletjes kunnen verkopen. Diverse vrijwilligersorganisaties als het Wereldnatuurfonds, de speelgoedbank en schaakclubs presenteren zich.

Iedereen is van harte welkom op de molenmarkt. De markt trekt zodoende al jaren veel bezoekers uit heel Wageningen, maar ook uit Bennekom, Renkum of zelfs nog verder weg. ,,Mensen komen er speciaal voor terug.”

Geef een reactie