Ramkraak juwelier Wageningen: twee verdachten gepakt

Bij een juwelier aan de Hoogstraat in Wageningen is vannacht rond 03.00 uur een ramkraak gepleegd. Twee van de daders zijn aangehouden, twee zijn nog op de vlucht.
Dat meldt de politie.

De ravage wordt donderdagochtend opgeruimd en de politie doet onderzoek. De straat is hierdoor deels afgezet, waardoor onder meer Blokker en Kruidvat niet bereikbaar zijn. Rond 09.00 uur is de auto weggesleept die voor de kraak is gebruikt.

De vier daders gebruikten voor de ramkraak een auto, en gingen er op twee scooters vandoor. Agenten die toevallig passeerden onderweg naar het politiebureau waren in de buurt en kwamen meteen in actie.

Vluchters
Eén van de vluchters ging vrij snel onderuit en werd daardoor snel gegrepen. De tweede vluchter is door een achtervolgende politiewagen aangetikt, zodat ook hij tegen de vlakte ging en gepakt kon worden.

Naar de twee anderen is een zoektocht ingezet. Een politiehelikopter verleent daarbij assistentie. Of er iets buit is gemaakt bij de kraak is nog niet bekend gemaakt.

Geef een reactie