Sportkantines kiezen voor gezond!

Sporten is gezond! Daar hoort ook een gezonde omgeving bij. Zes Wageningse sportverenigingen hebben daarom afgesproken hun sportkantine stapsgewijs gezonder te maken.

Dit zijn hockeyclub WMHC, korfbalvereniging KV Wageningen, dansschool Bransz en de drie voetbalverenigingen WVV, SKV en ONA ’53. Wethouder Han ter Maat gaf op 15 november bij de Wageningse Voetbalvereniging (WVV) de aftrap van de Gezonde(re) Sportkantines.
Als verrassing kregen de zes sportverenigingen voor al hun jeugdleden een bidon van de DrinkWater-campagne, gesponsord door Jumbo Verberne Wageningen. Ook kreeg iedere vereniging een startpakket met tips voor een gezonde sportkantine.
Het komende jaar worden de verenigingen begeleid door Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Wageningen en de Streekkantine om toe te werken naar een gezondere sportkantine.

Geef een reactie