Alert op hoge waterstand

De waterstanden zijn hoog. Het Waterschap Vallei & Veluwe is alert en voert dagelijkse inspectierondes uit. Rijkswaterstaat geeft aan, dat het water in de Nederrijn de komende dagen nog verder zal stijgen. De extra alertheid blijft dan ook van kracht. Het waterschap zorgt ervoor dat dit water de uiterwaarden in kan stromen. In het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe gebeurt dit langs de Nederrijn bij Oosterbeek en Wageningen.
Uit voorzorg hebben medewerkers van de gemeente en het waterschap agrariërs geïnformeerd over het mogelijke hoog water en geadviseerd om vee tijdig uit de uiterwaarden te halen. Rijkswaterstaat verwacht dinsdag rond 18 uur de hoogste stand bij Lobith. De verwachting is dat deze hoogste waterstanden woensdag of donderdag de Nederrijn bereiken.

Geef een reactie