Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Wageningen met gouden erespeld

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente
Wageningen ontving Jan Verwoert op woensdag 18 april een gouden erespeld uit handen van Roel Broer, plaatsvervangend algemeen directeur Oorlogsgravenstichting.

De heer Verwoert neemt na 21 jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 1997 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Wageningen en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Wageningen liggen 10 Nederlandse en 8 Geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De heer Verwoert is als consul opgevolgd door
Janna Bransen-Ligtenberg .

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 375 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Geef een reactie