Nieuw kunstwerk in Wagenings stadhuis

Locoburgemeester Anne Janssen onthulde op 10 oktober in het stadhuis aan de Markt een nieuw kunstwerk: de tekstinstallatie ‘Alles circulair’.
Oud-stadsdichter Martijn Adelmund bedacht het kunstwerk en baseerde het op een gedicht dat hij reeds in 2018 schreef, bij de opening van het stadhuis. Beeldend kunstenaar Rene Halbe voerde het uit. Woensdag, op de Dag van de Duurzaamheid, kreeg hun gezamenlijke inspanning een permanente plek in het atrium.
Bij de plechtigheid waren twee klassen aanwezig van de Basisschool de Bijenkorf en de Margrietschool. De kinderen droegen bij aan de onthulling door energie op te wekken met duurzame knijpkat-zaklampjes. Het licht uit de lampjes voedde symbolisch de oplichtende letters van het gedicht.

Vanaf nu is het gedicht voor iedereen dagelijks op een grote muur te bewonderen, in meer- of minder leesbare toestand, afhankelijk van de stand van de zon. Meestal staat het gedicht stil, maar eens per uur draait het gedicht 7,5 minuten rond – waarbij elke rondgang een eeuw van onze stadsgeschiedenis symboliseert. Achter de letters is het Wageningse wiel zichtbaar.
Dit is de tweede tekstinstallatie van Adelmund die in de stad te bewonderen is. De eerste, uitgevoerd in staal, ligt in Speeltuin Tuindorp.

Geef een reactie