Gemeente Wageningen bespaart op energiekosten dankzij led-retrofit van Saled

De gemeente Wageningen gaat goed verlicht en energiezuinig de donkere winterperiode in. Onlangs zijn namelijk de bestaande armaturen in de wijk Wageningen-Hoog voorzien van led-verlichting via de zogenaamde Retrofit-methode. Hierdoor zal de gemeente duurzamer worden en jaarlijks besparen op energiekosten.
 
Om de gemeente Wageningen te verduurzamen is gebruik gemaakt van de Saled-retrofit-oplossing. Hierbij zijn de bestaande armaturen aangepast, zodat zij geschikt zijn voor het installeren van led-lampen. De conventionele verlichting heeft hierdoor plaats gemaakt voor PS-L-lampen.
Duurzame straatverlichting
Voor het plaatsen van de led-lampen was de wijk Wageningen-Hoog voorzien van in totaal 391 PL-L lampen van 24, 36 en 55 watt. De PL-L lampen zijn omgeruild door aannemer Ziut voor 338 PS-L 13 watt, 5 PS-L 18 watt en 48 PS-L 26 watt led-lampen. Deze led-verlichting zorgt ervoor dat de gemeente Wageningen jaarlijks ongeveer 27.605 kWh bespaart. Naast het besparen van energie zal de gemeente de investering van led-verlichting terugverdienen in ongeveer 5 jaar tijd.
Gemeente Wageningen verlaagt CO2-uitstoot van verlichting
Doordat de gemeente minder energie verbruikt zal automatisch de CO2-uitstoot verminderen. Jaarlijks zal er een CO2-reductie ontstaan van circa 15.625 kg en zal de zwaveluitstoot naar schatting afnemen met 11.732 gr.

Geef een reactie