Stichting ‘Wageningen helpt Syrische vluchtelingen in Irbid

 

De Stichting ”Wageningen helpt Syrische vluchtelingen in Irbid Jordanië” organiseert op zondag 16 december om 11.00 uur een sponsorwandeling door het noordelijk deel van het Renkums beekdal. Wim Haver, voorzitter van de stichting, hoopt op veel deelnemers: “De opbrengst gaat naar het buurthuis Hosun in Irbid waar vluchtelingen hulp krijgen en cursussen kunnen volgen om aan werk te komen. Want ze kunnen nog jarenlang niet terug. Vanuit Wageningen willen we ze blijven steunen.”

De rondwandeling van 11 km begint en eindigt (om 15.00 uur) aan de Keijenbergseweg bij het eerste AZC de Leemkuil. De route gaat door bos en langs beken, door de Oostereng en door het Paradijs, langs Quadenoord en de Celtic fields. Ongeveer halverwege is er een pauze in het Nivon-huis De Bosbeek. Daar kunt u de zelf meegebrachte lunch opeten en wat warms drinken. De wandeling heeft dit jaar als thema “de Kracht van Samen”. De stichting zorgt voor invalshoeken en vragen om het onderwerp te laten leven en zo invulling te geven aan het – samen – wandelen.

Deelname

Iedereen mag meedoen. Wandel mee en vraag uw vrienden, familie, collega’s en bekenden of zij uw wandeling willen sponsoren. De kosten zijn minimaal € 15,- per wandelaar, te betalen bij de start van de wandeling. Natuurlijk mag het ook meer zijn. Zoek sponsors voor het goede doel! Zo combineert u een fijne wandeling door fraaie natuur met een mooie opbrengst voor vluchtelingen in Irbid. Statushouders en vluchtelingen lopen gratis mee.

Meenemen

Goede wandelschoenen zijn wenselijk, wie weet ligt er al sneeuw. Wat te eten en te drinken voor onderweg is prettig om de energie op peil te houden. We pauzeren bij het Nivon-huis De Bosbeek, waar wij voor koffie en thee zorgen. Wij willen van tevoren graag weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Aanmelding voor zaterdag 15 december bij wageningen.irbid@gmail.com. Meer informatie over de stichting is te vinden door te googelen op Wageningen Syrië.

Geef een reactie