Bezoek van Koning Willem Alexander

Koning Willem Alexander verraste en vereerde donderdagochtend drie Wageningse organisaties met een bezoek. Wageningen is de vierde gemeente waar de koning zich op de hoogte stelde van initiatieven van bewoners.  

In het Binnenveld sprak hij met leden van de Stichting Mooi Binnenveld, die zich inzet voor het behoud en beheer van natte graslanden. In de Benedenbuurt – het gebied tussen de Diedenweg, Geertjesweg, Postjesweg en Ritsema Bosweg – wilde de koning alles weten van de coöperatie waar bewoners die vrijwillig van het gas afwillen, zich bij kunnen aansluiten. Als laatste stopte de limousine van de koning bij Thuis Wageningen in de Stationsstraat. Behalve dat hij zich daar op de hoogte stelde van de ‘huiskamerinitiatieven’ in de binnenstad, sprak hij aan tafel na met vertegenwoordigers van de drie organisaties. De manier waarop de gemeente initiatieven van bewoners dient te ondersteunen was daarbij een belangrijk gespreksthema. 

Na afloop toonde burgemeester Van Rumund zich blij met het koninklijk bezoek, dat hij beschouwt als een grote stimulans voor samenwerking tussen burgers en gemeente.

Geef een reactie