KV Wageningen wint prijs duurzaamste club 2018

Korfbal Vereniging Wageningen heeft op vrijdag 1 februari 2019 de prijs voor duurzaamste club 2018 gewonnen.

Met een kwart van de stemmen zijn we de winnaar van de Duurzame Clubverkiezing 2018! Vrijdagavond 1 februari vond de uitreiking plaats bij CMHC Culemborg, ook één van de zeven genomineerden. Gertjan van Leeuwen en Carlo van Tricht namen de prijs in ontvangst: €7500 te besteden aan duurzame initiatieven.

Met ruim een kwart van alle stemmen, wint Korfbal Vereniging Wageningen de Duurzame Clubverkiezing 2018 en is daarmee de meest duurzame sportclub van Nederland. Winnaar van de aanmoedigingsprijs is Voetbal Vereniging Den Ham. De verkiezing is een initiatief van Sportief Opgewekt in samenwerking met Triodos Bank, Stichting Waarborgfonds Sport, Duurzaam Verenigen en Sportservice Noord-Brabant. Het is de eerste keer dat de Duurzame Clubverkiezing plaatsvindt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 7500 euro te besteden aan duurzame initiatieven. De aanmoedigingsprijs is een elektrische laadpaal voor de club. Volgens de jury is KV Wageningen een terechte winnaar omdat de club zowel gasloos als energieneutraal is. Voetbal Vereniging Den Ham wint de aanmoedigingsprijs vanwege hun sportkleding-leaseplan, dat zowel makkelijk kopieerbaar als vernieuwend is.

Geef een reactie