Vriendenlezing Casteelse Poort door Maurice Elzas

Jaarlijks organiseert de Vereniging Vrienden van museum De Casteelse Poort een lezing, aansluitend aan de besloten jaarvergadering. Op maandag 25 maart a.s. verzorgt Maurice Elzas, voorzitter Stichting Joods Erfgoed Wageningen, een voordracht over het Jodendom, de herkomst van Joden, en de komst van Joden naar Wageningen.

Emeritus professor Informatica Elzas gaat in zijn betoog in op diverse vragen: Wie/wat zijn Joden eigenlijk? Waar komen ze vandaan en hoe kwamen ze in Wageningen terecht? En ook: wat is het doel van de Stichting Joods Erfgoed Wageningen? De heer Elzas bespreekt in zijn lezing ook het recent verschenen boek Hier ligt begraven. De oude Joodse begraafplaats van Wageningen van Francine Püttmann.

Aanvang 20.15 uur, gratis entree. BBLTHK, Stationsstraat 2, Wageningen

Geef een reactie