Mooi tennis in eigen stad Tennis van hoog niveau bij de NVLTB

Tennisclub NVLTB begint de voorjaarscompetitie met een recordaantal van veertig teams. Vlaggenschip is het eerste zondagteam gemengd, dat na twee promoties uitkomt in de landelijke 2de klasse.

‘De focus bij de NVLTB ligt vooral op breedtesport’, aldus Jacco van der Gaag, bestuurslid technische zaken. ‘Maar als grote sportvereniging willen we ook op niveau presteren. Dat is na een flink aantal magere jaren nu weer het geval.’ Langs de westelijke en zuidelijke Veluwezoom speelt geen club in de gemengde competitie op dit hoge niveau. Het Wageningse topteam is opgebouwd rond het trainersduo Merel Beelen en Bart Kooijman. Verder maken Edith Cijsouw, Erik van Deutekom, Leon Lobach en Wolf Tettelaar deel van de selectie die de Wageningse eer hoog moet houden. Trainster Merel hoopt dat het hoge niveau een stimulans zal zijn voor de jeugd van de club. ‘Jeugdleden moeten zien waar ze naar toe kunnen groeien, dat is belangrijk voor hun tennisontwikkeling en hun ambitie.’ Wie zelf een keer mooi ennis wil zien, is op 7 april, 22 april (2de Paasdag), 26 mei en 2 juni welkom bij de thuiswedstrijden. De toegang op sportpark De Bongerd is gratis. Om 10.00 uur wordt begonnen met de vier singles, meestal eerst de dames; daarna is het de beurt aan de heren. ’s Middags zijn er dan nog vier spectaculaire partijen te zien: de heren- en damesdubbel en twee gemengddubbels.

Geef een reactie