Slechts brons voor Heike Verheul

Vorig jaar maakten Heike Verheul en Ester van Muijen met een respectievelijk eerste en tweede plaats de dienst uit op het NK dammen voor vrouwen. De afgelopen week waren de prestaties van het WSDV-duo echter een stuk minder. Verheul belandde in Zoutelande (Zeeland) met een derde plaats nog wel op het erepodium waar Van Muijen (vierde) net naast stapte. De titel ging met overmacht naar Denise van Dam. Zij is een product van de befaamde WSDV-jeugdopleiding maar speelt tegenwoordig voor DC Nijmegen.
Heike Verheul begon ijzersterk met een mooie positionele zege op haar clubgenote. In de tweede ronde ging het echter fout voor de titelverdedigster toen ze in een goede stand het verkeerde spelplan koos en werd weggecombineerd. Daarna won ze alleen nog van Jacqueline Schouten.
Ester van Muijen ontsnapte tegen de nieuwe kampioene aan een nederlaag maar produceerde verder alleen maar remises, op een overwinning op Jorien Alink (Lent) na.

Geef een reactie