Grote dilemma’s aanleg Skate – en Skeelerbaan Noordwest.

De gemeenteraadsleden hebben zich op maandagavond 15 juli laten informeren over de initiatieven voor een Skate- en Skeelerbaan in Noordwest. De initiatiefnemers en de tegenstanders konden hun standpunten tijdens een rondetafelgesprek naar voren brengen.

Groenlinks en PvdA vragen zich af of de skeelerbaan voor recreatie of voor wedstrijden wordt gebruikt.  En kan de baan niet kleiner of op een andere plaats neergelegd worden? En hoe zit het met de veiligheid? Het skatepark is echt voor ontspanning van de jeugd en blijft op dezelfde plek maar krijgt betere toestellen. De aanleg gaat ongeveer 99.000,- kosten. De initiatieven wordt gesteund door de Sportraad en Sportservice Wageningen. David en Mocne hebben 1137 handtekeningen bij Wageningse basisscholen opgehaald voor de aanleg van het skatepark. De omwonenden die tegen zijn, vinden dat het karakter van het park dusdanig gewijzigd wordt dat daardoor de sfeer van het park verloren gaat. De Christen Unie ziet dat niet als een bezwaar. In september wordt er verder gegaan met de politieke discussie en wordt gekeken of er geld beschikbaar komt. Schaatsgroep Wageningen wil graag voor december een besluit omdat dan de Provinciale subsidie afloopt.

 

Geef een reactie