Fietsers gezocht voor de Vélopalise

In het kader van 75 jaar bevrijding wordt de Vélopalise georganiseerd, een toerfietstocht van Normandië naar Wageningen, de stad der Bevrijding. Vertrek is op 23 augustus met een kerngroep van 14 fietsers. De groep wordt op 14 september in Bastogne aangevuld met andere deelnemers die met de fietsbus van Wageningen naar Bastogne gebracht worden. Onderweg worden vooral kleine lokale initiatieven in het kader van de bevrijding onder de aandacht gebracht. Nadrukkelijk wordt aandacht besteed aan lokale burgerslachtoffers, vaak vergeten groep. Met een groep van ongeveer 30 mensen fietst men in een week door naar Wageningen, waar de burgemeester op vrijdag 20 september, rond 16.30 uur, de groep ontvangt in het stadhuis. Inwoners uit Wageningen die vanaf Bastogne mee willen fietsen, kunnen zich aanmelden via Velopalise.nl.

Meer informatie www.velopalise.nl, email velopalise@gmail.com.

 

Geef een reactie