Deze categorie niet gebruiken

Schwarzman naar WSDV

WSDV versterkt zich het komend seizoen met de Rus Alexander Schwarzman, één van de beste dammers van de wereld. De 51-jarige Moskoviet zal voor de Wageningse ereklasser de zeven belangrijkste van de elf wedstrijden van de partij zijn. De viervoudige oud-wereldkampioen, die vorig jaar een match om de wereldtitel van Roel Boomstra verloor, kan door interne sponsoring worden gecontracteerd. Read more

Jan Groenendijk imponeert ook in Ivoorkust

Zo stroef als het met Jan Groenendijk in de clubcompetitie ging, zo gesmeerd gaat het er na. JG Superstar triomfeerde onlangs in China in een veld vol wereldsterren in een prestigieus blitztoernooi (sneldammen) en wist aansluitend ook het sterk bezette Abidjan Open World Cup op zijn naam te schrijven. De topdammer van de Wageningse ereklasser WSDV ging de slotronde nek-aan-nek in met Guntis Valneris die dankzij een mazzeltje gelijke tred had kunnen houden. Groenendijk eindigde echter met een zege op landgenoot Martijn van IJzendoorn terwijl de Letse oud-wereldkampioen op remise bleef steken tegen de nummer vier, Jean-Marc – El Animal – Ndjofang. De Afrikaan N’cho Joël Atse won het zilver terwijl Valneris met het brons genoegen moest nemen.

Jan Groenendijk sloeg in de hoofdstad van Ivoorkust een dubbelslag. Hij ging niet alleen met de hoofdprijs naar huis maar kon ook alvast wennen aan de omstandigheden waaronder in het najaar het wereldkampioenschap daar wordt verspeeld. De 20-jarige student natuur- en sterrenkunde was daarvoor eerste reserve maar mag de plaats innemen van wereldkampioen Roel Boomstra die zijn titel niet verdedigt.

Hij bleef in Abidjan ongeslagen, remiseerde met vier Afrikanen maar zette er ook drie op verlies. Zijn vierde overwinning was op de sterke Rus Ivan Trofimov die tegen hem de laatste tijd geen goed meer kan doen. Waarna hij tegen ziin eeuwige (jeugd)rivaal Martijn van IJzendoorn de kroon op zijn werk zette.

 

Nieuwe openingstijden Afvalbrengstation

Per 1 juni is het Afvalbrengstation geopend op de volgende dagen en tijden:

Maandag 12.00 – 20.00 uur (gewijzigde tijd)

Dinsdag 08.00 – 16.00 uur

Woensdag 08.00 – 16.00 uur

Donderdag 08.00 – 16.00 uur

Vrijdag 08.00 – 16.00 uur

Zaterdag 09.00 – 16.00 uur (gewijzigde tijd)

Meer service

In plaats van de maandagochtend, een dagdeel van de week waarop het over het algemeen erg rustig is op het Afvalbrengstation, kunt u dus vanaf 1 juni op maandagavond terecht. Op zaterdagochtenden kunt u een uur later terecht dan u gewend was, maar in de middagen juist een uur langer. Hiermee bieden we meer service op tijden waar inwoners om vragen.