Deze categorie niet gebruiken

Winkel inbraakgolf in Wageningen!

De afgelopen weken zijn meerdere inbraken in Wageningse winkels geweest. De werkwijze is vaak om de glazen toegangsdeur in te slaan en de kassalade mee te nemen.
Het gaat de dieven echt alleen om geld!

De politie Wageningen heeft deze zaken volop in onderzoek en zij zijn veelvuldig aan het posten tussen de tijdstippen dat de inbraken worden gepleegd.
Dit heeft helaas nog niet voldoende resultaat opgeleverd en hebben daarom uw hulp dus nodig!

Ziet u iets verdacht dan 112 bellen! Wilt iets melden/vragen en er is geen spoed, dan 0900-8844 of neem contact op met de wijkagent Wageningen-centrum op 06-51225709 of zijn email jan.van.bijsteren@politie.nl.

Onthulling monument Ericaplein Nabestaanden gezocht

Dinsdag 17 september wordt op het Ericaplein, het hart van de Sahara, een nieuw monument onthuld. Het monument is ter nagedachtenis aan de 40 slachtoffers die 75 jaar geleden omkwamen bij het vergissingsbombardement door geallieerden. Dit bombardement trof de woonwijk Sahara en een gedeelte van de Diedenweg. Burgemeester Van Rumund onthult het monument om 11.35 uur, exact 75 jaar na het bombardement. Read more

Gewonde vrouw bij overval aan de Westerhofseweg

In de nacht van woensdag op donderdag 25 juli is er aan de Westerhofesweg in Wageningen een vrouw overvallen . De vrouw is bij de overval gewond geraakt en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrouw werd door de dader van haar tas beroofd, en is toen richting het centrum weggerend. Daarbij raakte de vrouw bij de overval licht gewond. Zij is voor controle door middel van een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Er is door de politie o.a met een politie hond onderzoek in de omgeving gedaan. Daarbij is tas van de vrouw op aanwijzingen van de hond gevonden op het Olympiaplein. Deze plek is zo’n 50 meter van waar de overval plaats vond. Het is nog niet duidelijk of alle bezittingen van het slachtoffer nog in de tas zaten. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Of de vrouw in de woning of op straat beroofd is kon de politie nog niet vertellen. Er wordt verder onderzoek gedaan door de recherche.

De politie zoekt getuigen van het incident. Iets gezien of gehoord bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op

 

Fietsers gezocht voor de Vélopalise

In het kader van 75 jaar bevrijding wordt de Vélopalise georganiseerd, een toerfietstocht van Normandië naar Wageningen, de stad der Bevrijding. Vertrek is op 23 augustus met een kerngroep van 14 fietsers. De groep wordt op 14 september in Bastogne aangevuld met andere deelnemers die met de fietsbus van Wageningen naar Bastogne gebracht worden. Onderweg worden vooral kleine lokale initiatieven in het kader van de bevrijding onder de aandacht gebracht. Nadrukkelijk wordt aandacht besteed aan lokale burgerslachtoffers, vaak vergeten groep. Met een groep van ongeveer 30 mensen fietst men in een week door naar Wageningen, waar de burgemeester op vrijdag 20 september, rond 16.30 uur, de groep ontvangt in het stadhuis. Inwoners uit Wageningen die vanaf Bastogne mee willen fietsen, kunnen zich aanmelden via Velopalise.nl.

Meer informatie www.velopalise.nl, email velopalise@gmail.com.

 

Werk in uitvoering en afsluitingen

Generaal Foulkesweg

Liander verwijdert oude kabels aan de Gen. Foulkesweg.

Aansluitend hieraan pleegt de gemeente groot onderhoud aan de voet- en fietspaden (tussen ‘de Dreijen’ en de Wilhelminaweg).

De werkzaamheden gebeuren in twee fases: De eerste fase (zuidzijde) wordt voor de bouwvakvakantie afgerond. Het werk aan de noordzijde duurt van 13 augustus t/m half oktober.

Het fietsverkeer rijdt gedurende de werkzaamheden op de rijweg.

 

Schwarzman naar WSDV

WSDV versterkt zich het komend seizoen met de Rus Alexander Schwarzman, één van de beste dammers van de wereld. De 51-jarige Moskoviet zal voor de Wageningse ereklasser de zeven belangrijkste van de elf wedstrijden van de partij zijn. De viervoudige oud-wereldkampioen, die vorig jaar een match om de wereldtitel van Roel Boomstra verloor, kan door interne sponsoring worden gecontracteerd. Read more

Jan Groenendijk imponeert ook in Ivoorkust

Zo stroef als het met Jan Groenendijk in de clubcompetitie ging, zo gesmeerd gaat het er na. JG Superstar triomfeerde onlangs in China in een veld vol wereldsterren in een prestigieus blitztoernooi (sneldammen) en wist aansluitend ook het sterk bezette Abidjan Open World Cup op zijn naam te schrijven. De topdammer van de Wageningse ereklasser WSDV ging de slotronde nek-aan-nek in met Guntis Valneris die dankzij een mazzeltje gelijke tred had kunnen houden. Groenendijk eindigde echter met een zege op landgenoot Martijn van IJzendoorn terwijl de Letse oud-wereldkampioen op remise bleef steken tegen de nummer vier, Jean-Marc – El Animal – Ndjofang. De Afrikaan N’cho Joël Atse won het zilver terwijl Valneris met het brons genoegen moest nemen.

Jan Groenendijk sloeg in de hoofdstad van Ivoorkust een dubbelslag. Hij ging niet alleen met de hoofdprijs naar huis maar kon ook alvast wennen aan de omstandigheden waaronder in het najaar het wereldkampioenschap daar wordt verspeeld. De 20-jarige student natuur- en sterrenkunde was daarvoor eerste reserve maar mag de plaats innemen van wereldkampioen Roel Boomstra die zijn titel niet verdedigt.

Hij bleef in Abidjan ongeslagen, remiseerde met vier Afrikanen maar zette er ook drie op verlies. Zijn vierde overwinning was op de sterke Rus Ivan Trofimov die tegen hem de laatste tijd geen goed meer kan doen. Waarna hij tegen ziin eeuwige (jeugd)rivaal Martijn van IJzendoorn de kroon op zijn werk zette.

 

Nieuwe openingstijden Afvalbrengstation

Per 1 juni is het Afvalbrengstation geopend op de volgende dagen en tijden:

Maandag 12.00 – 20.00 uur (gewijzigde tijd)

Dinsdag 08.00 – 16.00 uur

Woensdag 08.00 – 16.00 uur

Donderdag 08.00 – 16.00 uur

Vrijdag 08.00 – 16.00 uur

Zaterdag 09.00 – 16.00 uur (gewijzigde tijd)

Meer service

In plaats van de maandagochtend, een dagdeel van de week waarop het over het algemeen erg rustig is op het Afvalbrengstation, kunt u dus vanaf 1 juni op maandagavond terecht. Op zaterdagochtenden kunt u een uur later terecht dan u gewend was, maar in de middagen juist een uur langer. Hiermee bieden we meer service op tijden waar inwoners om vragen.