Deze categorie niet gebruiken

Heb je altijd al Radio of Tv willen maken ?

Dan zijn wij op zoek naar jou! RTV Rijnstreek is dé lokale omroep van Wageningen met iedere dag radio- en tv uitzendingen via de ether en de kabel. met nieuws en achtergrond informatie via website en sociale-media.

RTV Rijnstreek is aan het vernieuwen: we gaan meer en andere radio en tv programma’s maken. programma’s met meer informatie en achtergronden en leuke evenementen. Daarvoor hebben we enthousiaste mensen nodig.

Alle werkzaamheden bij RTV Rijnstreek gebeurt op vrijwillige basis.

 

We vragen:
•Programma-makers voor Radio en Televisie
•Camera mensen
•Video-editors
•Redacteuren
•Technici
•Social- media fanaten
•Verslaggevers
•Techneuten
•Alles wat voorkomt welk met radio en televisie heeft te maken

Heb jij affiniteit met radio en of televisie dan ben je van harte welkom, meld je dan aan via  bestuur@rtvrijnstreek.nl

Lintjes en oorkondes voor vrijwillige brandweermannen Wageningen

Burgemeester Geert van Rumund heeft zaterdagmiddag 4 januari zes Koninklijke onderscheidingen en vijftien oorkondes uitgereikt aan leden van de vrijwillige brandweer Wageningen. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer in de kazerne aan de Marijkeweg.

 

De onderscheidingen en oorkondes werden uitgereikt als waardering voor hun enorme inzet (meer dan 20 jaar) voor de vrijwillige brandweer Wageningen. Anne Adema, Bob Jansen, Joop Jansen, Erik Pels, Bertil Viets en Antoni Zaaijer Ontvingen een koninklijke onderscheiding en werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Een aantal actieve brandweermannen en een paar oudgedienden ontvingen van de burgemeester een speciale oorkonde gemaakt door de Wageningse tekenaar Henk van Ruitenbeek. De oorkondes en de bijbehorende waardering waren bestemd voor Rudie Anthonise, Frank van der Bolt, Albert de Leeuw, Evert de Leeuw, Marcel Tuinier, Bart Wijnveen. Henk van Silfhout, Joop Holleman, Steve van Aggelen, Ab Nab, Evert Wisgerhof, Joop Hellegering, Arnold Polman, Christiaan Janszen en Roel Janssen.

Burgemeester van Rumund spraak zijn waardering uit voor de inzet van de vrijwillige brandweerlieden. “De inzet van de vrijwillige brandweer is onmisbaar om onze samenleving veilig en een stukje leefbaarder te houden. Daarom zetten we vandaag 21 mensen extra in het zonnetje, maar onze grote waardering gaat uit naar alle 46 vrijwilligers bij onze brandweer.” Van Rumund citeerde met genoegen een column van terrorisme-expert Beatrice de Graaf. “Het is terecht dat de brandweer boven aan het lijstje met gewaardeerde overheidsorganisaties staat. De brandweer is als merk populairder dan Philips of Albert Heijn, en wordt nog meer vertrouwd dan politie en krijgsmacht. De afgelopen jaren moest de brandweer vaker in actie komen na stormschade. Bij zware regen moet er steeds vaker worden gepompt en drooggetrokken, geruimd en geborgen. Bij rellen en protesten mag de brandweer autobranden en ander onheil komen blussen en opruimen.”

Van Rumund blikte ook even terug op de nieuwjaarsnacht die tot zijn opluchting in Wageningen mooi en feestelijk is verlopen. “Maar vlakbij ons, in Ede en Arnhem, ging het wél goed mis. Onder moeilijke omstandigheden hebben de brandweerlieden daar ook hun werk gedaan. Dat zette mij wel aan het denken.”

 Op de nieuwjaarsreceptie memoreerde clustercommandant Chris Lems een aantal bijzondere inzetten uit 2019 waar de Wageningse brandweer in actie kwam. In januari werd gezocht naar vermiste roeiers op de Neder-Rijn. Die werden echter nooit aangetroffen, er is nooit vastgesteld wat er nu precies gebeurd is. In juli ging het wel mis bij een explosie op een jacht in de Wageningse haven, waar een dodelijk slachtoffer viel te betreuren. Ook een brand in juli van vijf woningen in de Tarthorst waar gelukkig alleen materiële schade was, maakte veel indruk.

Populaire Stimuleringslening Duurzaamheid Woningen wordt uitgebreid

Sinds januari 2020 is de populaire stimuleringslening voor het verduurzamen van woningen vernieuwd en verbreed. Met de nieuwe Toekomstbestendig Wonen Lening kunnen particuliere woningeigenaren nu ook een aantrekkelijke lening krijgen voor levensloopbestendig maken van hun woning en voor asbestverwijdering. Daarnaast biedt de nieuwe leenfaciliteit ook ruimte aan ouderen en minder draagkrachtige inwoners om hiervoor in aanmerking te komen. Read more

Wageningen Vitaal succesvol afgerond

Wageningen – Het programma Wageningen Vitaal van Sportservice Wageningen is succesvol afgerond. Twaalf senioren hebben tien weken lang een beweegprogramma gevolgd. Doel van het programma is om ouderen in beweging te krijgen en te houden. Alle deelnemers hebben aangegeven dat laatste ook te blijven doen.

Elke twee weken stond een andere sport en sportaanbieder op het programma. Tijdens het 10-weekse programma hebben zij kennis gemaakt met sport- en spel van Scylla 55+, aqualessen van Zwembad de Bongerd, dance-fit lessen van MG Dance, badmintonlessen van B.C. de Kantjils en fit en vitaallessen van Sport & Gezondheid de Plataan.

In de eerste week van maart 2020 gaat een nieuwe ronde Wageningen Vitaal van start. Iedereen vanaf 55 jaar kan daaraan deelnemen. Voor informatie of opgave kan contact opgenomen worden met buurtsportcoach Berry Hellegering van Sportservice Wageningen via 06 – 108 86 829 of berry.hellegering@sportservice-wageningen.nl.

Afvalbrengstation ‘s avonds gesloten

Van 1 juni tot 1 november deed de gemeente een proef met het openstellen
van het Afvalbrengstation op de maandagavond. De proef stopt per 1
november. Het Afvalbrengstation is dan weer geopend op de maandagochtend
in plaats van de avond. De gemeente neemt nog een beslissing over een
definitieve avondopenstelling in de zomermaanden van 2020.
De openingstijden van het Afvalbrengstation zijn per 1-11-2019: maandag t/m
vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

AED op de Markt

Op initiatief van de SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen), de horecaondernemers op de Markt en de Marktcommissie is er nu ook een AED beschikbaar in het centrum van Wageningen. De AED is bevestigd aan de buitenzijde van het stadhuis en is 24/7 beschikbaar. De AED kan door iedereen die daartoe is opgeleid worden gebruikt. Ondernemers rondom de markt hebben zich aangemeld voor de AED-training. De aanschaf van de AED is betaald uit het budget voor de Binnenstad, een veilige en vitale binnenstad is voor bezoekers, bewoners en ondernemers van belang. Tijdens de openingstijden van het stadhuis kan gebruik worden gemaakt van de AED die in de hal van het stadhuis hangt. Wanneer het stadhuis gesloten is kan nu dus ook in het centrum gebruik worden gemaakt van een AED. Aanleg en onderhoud wordt gezamenlijk door de horeca op de markt, de SOW en de marktcommissie betaald. Vanuit het programma ‘Aan de slag met de binnenstad’ worden initiatieven voor de levendige en vitale binnenstad uitgewerkt door de begeleidingsgroep