Deze categorie niet gebruiken

Woetstok Wageningen 2019

Op zaterdag 29 Juni 2019 vond Woetstok Wageningen voor de zesde keer plaats. De bands werden vertolkt door Wageningse artiesten, en met 13 bands was het een hele gave en gevarieerde line-up.

In de laatste maanden van 2019 zendt RTV Rijnstreek TV alle optredens van de 2019-editie van het jaarlijkse Woetstok-festival Wageningen uit.

De optredens welk uitgezonden zijn op het Tv kanaal van Rijnstreek Tv zijn hier te zien. (klik hier) Woetstok 2019

 

OFFDAY KOST KV WAGENINGEN EEN PUNT

Zaterdag ontving KV Wageningen SCO uit Oldeholtpade, dat in de onderste regionen verkeert in de Hoofdklasse A. Op papier zouden de Wageningers dus eenvoudige twee punten moeten kunnen pakken. In eerste instantie leek dit inderdaad te gaan lukken, maar de afronding was er mede debet aan dat de blauwwitten uiteindelijk blij mochten zijn met de 22-22 eindstand.

Elke week wordt er bijna door het hele team gescoord en dat was nu ook wel het geval. De tegenpartij viel vooral op door de dames, die 12 treffers voor hun rekening namen. Wageningen leek vooral moeite te hebben met hun fysieke spel. De eerste helft was Wageningen eigenlijk nog wel de baas over SCO, maar toen viel al op dat de scherpte vooral aanvallend ontbrak. De ruststand 10-9 viel dan ook tegenvallend uit.

De tweede helft leek het lange tijd crescendo te verlopen voor Wageningen en liepen zij uit naar 19-14. Eline van Veldhuisen werd ingezet voor Michelle van den Tempel, waarna SCO een time out nam die naderhand voor hen héél positief uitpakte. Langzaam maar zeker liepen de gasten in door vooral hun dames, die 4x achtereen scoorden. SCO gaf geen duimbreed toe en alhoewel vijf minuten voor tijd Steven Landman nog voor twee doelpunten in het voordeel van Wageningen zorgde, moesten de blauwwitten alsnog toezien dat SCO een minuut voor tijd de gelijkmaker door de korf schoot. Wageningen probeerde het nog om de winst af te dwingen, terwijl SCO duidelijk blij was met een punt door de bal in de ploeg te houden.

Alles bij elkaar onnodig puntverlies voor Wageningen, dat nog wel op de eerste plaats staat met 1 verliespunt minder dan Tempo en Oost Arnhem. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Tempo op het programma. Deze ploeg komt in de zaal uit in de Korfbal League en zal er nog alles aan willen doen de koppositie van Wageningen over te nemen. Wageningen zal na het puntverlies van zaterdag vast scherp zijn en er alles aan doen om de koppositie te behouden.

Doelpuntenmakers :Wouter ter Maten 6x, Steven Landman5x, Jeffrey van Huenen 4x, Matté Lipke en Nena Ellermeijer 2x en Michelle van den Tempel en Xanne Ketelaar 1x.

Foto: Patricia Brouwer

Damvereniging WSDV uit Wageningen wint 4.166 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

Damvereniging WSDV uit Wageningen heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 4.166 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de damvereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 4.166 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor de professionalisering van het trainingsmateriaal.
Read more

AED op de Markt

Op initiatief van de SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen), de horecaondernemers op de Markt en de Marktcommissie is er nu ook een AED beschikbaar in het centrum van Wageningen. De AED is bevestigd aan de buitenzijde van het stadhuis en is 24/7 beschikbaar. De AED kan door iedereen die daartoe is opgeleid worden gebruikt. Ondernemers rondom de markt hebben zich aangemeld voor de AED-training. De aanschaf van de AED is betaald uit het budget voor de Binnenstad, een veilige en vitale binnenstad is voor bezoekers, bewoners en ondernemers van belang. Tijdens de openingstijden van het stadhuis kan gebruik worden gemaakt van de AED die in de hal van het stadhuis hangt. Wanneer het stadhuis gesloten is kan nu dus ook in het centrum gebruik worden gemaakt van een AED. Aanleg en onderhoud wordt gezamenlijk door de horeca op de markt, de SOW en de marktcommissie betaald. Vanuit het programma ‘Aan de slag met de binnenstad’ worden initiatieven voor de levendige en vitale binnenstad uitgewerkt door de begeleidingsgroep

 

Bezoek een duurzaam huis

Wat komt er allemaal kijken bij het verduurzamen van je woning? Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn en waar veel belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Het bezoeken van een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen. Huiseigenaren stellen gastvrij hun woning open en vertellen over hun aanpak, ervaringen en de keuzes die zij hebben gemaakt. Voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen een aanrader! Een bezoek aan een woning en de uitwisseling met de bewoners en andere bezoekers geeft veel nieuwe ideeën hoe je tot een goede aanpak komt voor je eigen woning. Op www.duurzamehuizenroute.nl/wageningen is te zien welke woningen er bij u in de buurt opengaan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vanwege de grote belangstelling is vroeg inschrijven een aanrader. Wilt u uw eigen huis openstellen? Meld u dan aan bij Chantal Steuten, chantal.steuten@wageningen.nl

 

Wouter van Beek Wagenings damkampioen

Het eerste open damkampioenschap van Wageningen is een prooi geworden voor Wouter van Beek. Uit de twee voorrondegroepen plaatsten Van Beek, Jan-Willem Hoeve  Machiel Weistra en Fred Ivens zich  voor de halve finales. Van Beek, vorig jaar van het Utrechtse Ons Genoegen verhuisd naar de Wageningse topclub WSDV, presteerde het om daarin eerstetientaller Machiel Weistra beentje te lichten. Ivens remiseerde met Hoeve waarna twee sneldampartijen de beslissing moesten brengen. In de tweede partij lukte het de Ingsense veteraan uiteindelijk om de finale te bereiken. Daarin ontsnapte hij tegen Van Beek aan een schijnbaar zekere nederlaag. In de twee daarop volgende sneldampartijen had Van Beek, op grond van zijn rating, aan twee remises voldoende voor de titel. Dat lukte de grote Afrika-kenner vrij probleemloos waardoor hij de eerste winnaar werd van dit nieuwe, door WSDV georganiseerde toernooi. Hoeve en Weistrra deelden in de strijd om de derde plaats de punten en gaan nog sneldammen om het brons.