Deze categorie niet gebruiken

Daag de gemeente Wageningen uit!

Vanaf nu kunnen Wageningers een beroep doen op het ‘Right to Challenge’: het recht om de gemeente uit te dagen.
Het idee is dat een groep (georganiseerde) bewoners, eventueel samen met sociale ondernemers, lokale voorzieningen en taken binnen het sociaal domein ‘Samen Wageningen’ van de gemeente over gaat nemen of co-produceren. Taken waarvan de bewoners denken dat het anders, beter, slimmer of goedkoper kan.
Voor meer informatie kijk op www.gemeentewageningen.nl of www. wageningendoet.nu

Verhalenvertellers in de Casteelse Poort

 

Wageningen, 18 februari 15:30 – 17:00. In het Koetshuis achterin museum de Casteelse Poort, Bowlespark 1A, vertellen verhalenvertellers van vertelkring Eva Luna verhalen (12+). Tussendoor kunt u genieten van muziek van Anette Sander met zang en citer. Na afloop gelegenheid tot napraten met thee/koffie.


Onze verteller neemt u mee naar de wereld van Tsjechov, een schrijver die als geen ander mensen observeerde in hun kleinheid en in hun grootheid. In het daaropvolgende verhaal wordt Suzanna bespied door twee onfatsoenlijke kerels. Tenslotte horen we hoe de Noorse dondergod Thor gaat trouwen: niet als bruidegom, maar als de bruid.
Om ons heen ziet u de werken van Ewald Sorbi (schilderijen), Ineke Reina Wiersema (schilderijen), Roeland van der Kley (schilderijen), Lilian Steenhuisen (bronzen beelden) en Indiva (sieraden).
Vrij toegang, na afloop gaat de hoed rond voor uw vrijwillige bijdrage. Toegankelijk voor rolstoelen.

Werkzaamheden aan de Veerweg

Door werkzaamheden aan de Snelle Fietsroute Arnhem-Wageningen (traject Veerstraat, Veerweg, Westbergweg, Onderlangs en Veerdam), zijn een aantal straten afgesloten.
Op dit moment is men bezig op de Veerweg. Verkeer wordt omgeleid.
Het Lexkesveer blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar, doordat de werkzaamheden aan de Veerdam en Onderlangs ’s nachts plaatsvinden. De werkzaamheden duren tot en met april 2018.

ISK-Pantarijn mogelijk naar Noordwest

ISK-Pantarijn mogelijk naar Noordwest
De Internationale Schakelklas (ISK) van scholengemeenschap Pantarijn vindt mogelijk onderdak in de schoolwoningen aan de Top Naeffstraat in Wageningen-Noordwest.
Wethouder Lara de Brito: ,,Het liefst zouden we deze leerlingen onderbrengen in de reguliere schoolgebouwen van Pantarijn aan de Hollandseweg, maar daar is simpelweg geen ruimte. Het gaat gelukkig goed met Pantarijn. Lees verder

Duurzame school in Wageningen

Aan de Buurtseweg, dichtbij het centrum, komt een nieuwe basisschool. In opdracht van de Woningstichting verrijst hier de komende maanden een modern, duurzaam schoolgebouw voor basisschool De Bijenkorf. Het wordt een school met een groen profiel. Spelenderwijs ontdekken de kinderen hoe alles groeit en bloeit en bedenken ze samen kleine oplossingen voor grote problemen. Een brede ontwikkeling die verder gaat dan meetbare leeropbrengsten. Basisschool De Bijenkorf start in augustus 2018. Naar verwachting is het nieuwe schoolgebouw eind 2018 klaar. Voor de overbrugging doet de Ireneschool nog even dienst. Lees verder

‘Kruising Costerweg/Troelstraweg moet snel veiliger’

De gemeente Wageningen moet snel aan de slag met het veiliger maken van het kruispunt Costerweg-Troelstraweg. In juli stelde de gemeenteraad op voorstel van de ChristenUnie hiervoor al geld beschikbaar, zodat in 2017 meteen begonnen kon worden. Tot op heden zijn er nog vrijwel geen zichtbare maatregelen genomen. De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college van B&W, omdat ‘je veiligheid niet uit kunt stellen’. Lees verder

1 2