Deze categorie niet gebruiken

Hotel De Wereld gered

Hotel De Wereld en sterrenrestaurant O Mundo in Wageningen maken een doorstart. Het hotel en restaurant van de Jaap Venendaal Groep zijn overgenomen door Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, meldt de Gelderlander.
De horecagelegenheden werden 7 november failliet verklaard. De bedrijven bleven wel open. Volgens de krant kan het personeel van De Wereld en O Mundo er blijven werken.
In hotel De Wereld in Wageningen werd op 5 mei 1945 onderhandeld over de capitulatie van Duitsland. De ondertekening ervan betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.
Restaurant Kelly’s in Wageningen, ook onderdeel van de Jaap Venendaal Groep, komt onder de vleugels van restaurant Blaauwe Kamer in Wageningen.
Over restaurant DrinksandBites, restaurant EatCetera en hotel Hof van Wageningen wordt door de curator van advocatenkantoor Bierman in Tiel nog overleg gevoerd.

Groot Dictee Live op de radio

Het Groot Wagenings Dictee wordt woensdag 8 november gehouden in het Hof van Wageningen.
RTV Rijnstreek zendt het dictee rechtstreeks uit via de radio, met om:
20.00-20.30 uur Introductie door Ton van Rhoon en Jan Boer
20.30-21.15 uur Integrale live uitzending Wagenings Dictee
21.15-22.00 uur Interviews met de deelnemers en organisatie
22.00-23.00 uur Verwachte uitslag Wagenings Dictee
Techniek: Stephan Verrips, Jan Verbiesen en Ton Post
Te beluisteren op 106fm, ziggo kanaal 360, KPN 1078 of live via www.rtvrijnstreek.nl

Optimale ontwikkelingskansen voor kinderen

Alle organisaties in Wageningen die zich bezig houden met kinderen, hebben hun krachten gebundeld en samen gewerkt aan een gezamenlijke droom en opdracht zodat kinderen optimale ontwikkelingskansen krijgen. In oktober hebben 26 organisaties die met kinderen werken het convenant ‘Kind Centraal’ getekend. Deze was de basis voor de visie die nu geschreven is. ”De samenwerking Kind Centraal is een bijzonder inspirerend”, zegt wethouder Lara de Brito. ”Het samen ervoor zorgen dat kinderen hun talenten zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en dat kinderen met een achterstand deze kunnen inhalen, is één van onze belangrijkste uitdagingen voor de toekomst.”

Behoefte aan een bredere aanpak

In 2009 liep Wageningen al voorop door de kracht van kinderopvang en peuterspeelzaalwerk met elkaar te combineren; ‘Spelenderwijs’ heette dat. Bij de evaluatie van het ontwikkelings-achterstandenbeleid bleek de behoefte te bestaan om de ontwikkeling van kinderen in een breder perspectief te plaatsen en een visie te ontwikkelen voor alle kinderen van 0-13 jaar. Daar is voortvarend mee aan de slag gegaan: eind vorig jaar werd het convenant ‘Kind Centraal’ ondertekend door 26 organisaties waaronder de basisscholen en de kinderopvang. Dit convenant is vervolgens uitgewerkt tot de visie die nu aan de gemeenteraad is aangeboden. “Ik ben in het bijzonder trots op twee zaken: ten eerste dat de professionals écht het kind centraal hebben gezet tijdens de visievorming en niet de belangen van de eigen organisatie. Ten tweede ben ik trots op de deelname van ouders. De betrokkenheid van de ouder(s) is altijd erg belangrijk om het kind optimale kansen te kunnen bieden. Dat kinderen zelf straks ook bij de uitvoering betrokken worden is heel belangrijk.”

 

Personeelsvereniging O&O van Wageningen UR zoekt oud-leden

image001Op 16 november 2015 bestond de Personeelsvereniging Ontwikkeling & Ontspanning (O&O) van Wageningen UR 70 jaar. Als Vereniging in 1945 begonnen bij de Landbouw Hogeschool en via Landbouwuniversiteit (1986) vervolgens Wageningen Universiteit en in 1997 naar Wageningen UR (University & Research centre). Dat willen we graag vieren met de huidige leden en oud-leden in het Hof van Wageningen op 18 maart 2016. Voor de details zie: www.oeno.wur.nl Vele oud-leden zijn al met pensioen. Vandaar dat we met deze oproep de oud-leden willen uitnodigen. Opgave via de secretaris van de vereniging: ans.geerling@wur.nl. In al die jaren zijn er vele activiteiten ontplooid: droppings, klaverjastoernooien, schaaktoernooien, sinterklaasmiddag voor de kinderen, vertoningen van bioscoopfilms, sporttoernooien, sportcompetities, jaarlijkse sportdag, bezoek aan wildkansel, fotoclub, volkstuinen, zaalvoetbal, volleybal, badminton, conditietraining, tafeltennis, tennis, indoor-tennis, atletiek, krachttraining, bewegen op muziek, zeevissen, wintersport (alpine en langlauf), squash, aquarobic, fitness, hardlooptraining, golf en zwemmen. Het is aardig de ervaringen te delen en verhalen al dan niet met oude foto’s uit te wisselen. De leden kunnen starten op Facebook of linkedIn.

Auto parkeren? Mobiel betalen

Per 8 januari kan mobiel betaald worden voor parkeren via, alle in Nederland, actieve aanbieders. Met deze extra service wil de gemeente het betalen voor parkeren klantvriendelijker maken. Wethouder Han ter Maat: “Dat betekent dat parkeerders altijd achteraf kunnen betalen. De transactie is veilig, je betaalt per minuut en dat kan vanuit je auto. Je hoeft niet naar de parkeermeter te lopen om een bonnetje te halen. Je betaalt door te bellen, te sms’en of een parkeertransactie via een app op een mobiel apparaat te starten. Eerst hadden we met één aanbieder een contract. We hebben nu een overeenkomst met alle aanbieders.”

Eenmalige registratie vooraf

Om van mobiel parkeren gebruik te maken moet de parkeerder zich eenmalig registreren bij één van de volgende aanbieders: SMS Parking, My Order, Sunhill (3377), Parkmobile, Park-line, Yellowbrick, ANWB parkeren, MKB Brandstof, GoSparc of ParkSen. Registratie vindt plaats via de websites of in de app van deze bedrijven. Direct of binnen enkele dagen na registratie ontvangt u een bevestiging. De maandelijkse abonnementskosten variëren per aanbieder van € 0,00 tot € 2,50. Daarnaast betaalt u uw eigen parkeerkosten.

Hoe controleren we of iemand heeft betaald?

Tijdens het registreren bij de aanbieder wordt naar het kenteken en het mobiele nummer gevraagd. De toezichthouders die toezicht houden op het betalen van de parkeerkosten scannen het kenteken. Zo kunnen ze zien dat de auto voor het parkeren is aangemeld bij één van de aanbieders.

Hoe werkt mobiel parkeren?

U parkeert uw auto in de betaalde parkeerzone van de gemeente Wageningen en zoekt vervolgens het mobiele zonenummer. Dit nummer vindt u boven de parkeerautomaat en is gekoppeld aan de locatie en het daar geldende parkeertarief.

Met een telefoontoestel waarvan het telefoonnummer bekend is bij de provider belt u of sms’t u om uzelf aan te melden. U meldt zich aan door het zonenummer in te toetsen. Dit kan uiteraard ook via de app van de aanbieder van mobiel parkeren.

Na het bevestigen van het zonenummer staat u als parkeerder geregistreerd. Als u stopt met parkeren op die locatie, meldt u zich op dezelfde manier af.

Parkeercontroleurs scannen met hun scanapparaat de kentekenplaat: Zo kunnen zij zien of de auto is aangemeld voor die locatie. Zo niet, dan schrijft de parkeercontroleur een boete (naheffingsaanslag) uit. Achteraf rekent de aanbieder alle parkeerkosten af via automatisch incasso.

Het blijft ook mogelijk om met munten/pinpas een parkeerbonnetje te kopen. Op de parkeerplaats aan de Gevangentoren is het mobiel parkeren niet mogelijk omdat hier een slagboom staat

Voor informatie over mobiel parkeren in de gemeente Wageningen kunt u kijken op de website van de gemeente: www.wageningen.nl/parkeren

Voor een overzicht van vergelijking van kosten van alle aanbieders, kijk op www.shpv.nl