RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie

Enkele buien


Geschreven door Ed Aldus van Buienradar
30 mei 2024 7:45


Article Image
© buienradar.nl

Vandaag en morgen moet rekening worden gehouden met enkele buien. In het weekend wordt met een noordenwind vrij koele lucht aangevoerd, met op zaterdag nog een bui. Zaterdag wordt ook de dag met de minste zonneschijn.

Vanochtend zijn er wolkenvelden en vooral in het oosten is eerst nog af en toe zon te zien. Landinwaarts ontstaan verspreid een paar buien. De dag zijn we begonnen met een temperatuur van 14 graden aan zee en 8 graden in het oosten van het land. Richting het eind van de ochtend is het kwik in het midden van het land opgelopen naar 17 graden. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Vanmiddag is er slechts nu en dan zon en vooral in het binnenland ontstaan meerdere buien met kans op onweer. Ook in Zeeland kan een enkele bui vallen. In het westen en noordwesten van het land blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur komt uit op 15 graden in Zeeland tot een graad of 19 in Groningen. Er waait een zwakke tot matige wind uit een westelijke richting.

Vanavond valt er eerst nog in het oosten een bui, met kans op onweer. Misschien dat ook in Zeeland nog een lichte bui valt. Verder komt in het oosten van het land de meeste zon voor terwijl het westen te maken heeft met de meeste bewolking. In de nacht trekken er buien over Zeeland en valt er ook een bui in het noordoosten. De temperatuur daalt naar een graad of 11. De wind waait zwak tot matig uit een veranderlijke richting. Langs de kust neemt de wind tijdelijk toe tot (vrij) krachtig, windkracht 5-6, en komt dan uit het noordwesten.

Morgen is het wisselvallig weer met soms wat zon en eerst enkele buien in het zuidwesten en zuiden, ook in de noordoostelijke helft valt in de loop van de ochtend een bui. In de loop van de middag ontstaan er in het midden en zuiden meerdere buien met kans op onweer en trekt een regengebied het Waddengebied en het uiterste noorden van het land binnen. De temperatuur komt uit op 18 graden langs de kust tot 20 graden in het oosten van het land. De wind gaat in de loop van de ochtend overal uit het noorden waaien en neemt toe tot matig, langs de kust tot vrij krachtig of krachtig.

De dagen daarna wordt het geleidelijk iets droger en zonniger. Op zaterdag is het echter nog overwegend bewolkt met plaatselijk wat regen of een bui. Op zondag en maandag is er een mix van zon en wolkenvelden en blijft het vrijwel overal droog. Het wordt 's middags 17 graden aan zee tot 19 of 20 graden in het oosten van het land. Vanaf dinsdag is er geregeld zon met kans op een bui en wordt het 's middags een graad of 20.Bron: Buienradar
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV


"De Mening van Wageningen 2024"

Embedded YouTube Playlist with Rounded Corners
advertentieBeschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding