Culturele activiteiten in de regio

High Tea op donderdag 23 augustus

In het kader van vakantieactiviteiten voor Senioren vindt op donderdag 23 augustus om 14.00 uur een High Tea plaats in het Huis van de Wijk de Nude.

Iedereen is welkom om te genieten van onze specialiteiten zoals: heerlijke sandwiches, warme gevulde bladerdeeg-hapjes, scones met room en marmelade, verse fruit en een ruime keuze aan verschillende theesoorten.

Kosten € 8.50 met thee inbegrepen

Opgeven bij:

Huis van de Wijk de Nude vóór dinsdag 21 augustus

0317-419171/denude@solidez.nl

Excursie Groene Grens op 1 september

Op zaterdag 1 september organiseert Mooi Binnenveld een excursie in het zuidelijk deel van de Groene Grens. Vanaf 2018 is Mooi Binnenveld de beheerder van dit prachtige natuurgebied. De Groene Grens heeft veel bijzondere kwaliteiten, niet alleen bijzonder voor Veenendaal, maar ook voor Nederland.

De excursie leidt langs akkers, hooilanden, schraallanden en poelen. Vooral op de schraallanden staan veel bijzondere soorten. Er is ook aandacht voor de motieven en doelen van de nieuwe lokale natuurorganisatie Mooi Binnenveld.

Aanvang om 15.30 uur bij de ingang van de Groene Grens Zuid aan de Dragonderweg (200 meter ten noorden van fietsknooppunt 25).

100 jaar WUR: ‘Maak KENNIS met de buren’

Op zondagmiddag 4 november maken wetenschappers van de 100-jarige WUR in huiskamers verspreid over de stad ‘kennis met de buren’. Zij delen hun kennis met Wageningers door tweemaal een huiskamer-college van een half uur te geven. Tijdens het college krijg je een kijkje in de keuken van de WUR. De huiskamer-colleges zijn in het Nederlands en de wetenschappers spreken in ‘gewone mensentaal’ over voeding, klimaat en vele andere onderwerpen. Ze laten zien wat de wetenschap betekent in ons dagelijkse leven en voor de toekomst! Read more