Culturele activiteiten in de regio

Rondleidingen in Wageningen

Rondleiding ‘Wageningen in Monte’

Belangstellenden kunnen op zaterdag 20 april samen met een Gildegids de rondleiding ‘Wageningen in Monte’ maken.

De wandeling voert door het arboretum Belmonte met zijn indrukwekkende collectie bomen en zijn wijde uitzicht over de uiterwaarden en de Betuwe. Ook wordt aandacht besteed aan de vroegere bewoners van het landgoed en wordt er een bezoek gebracht aan het familiegraf van de stichters van Belmonte en de ruïne van een vroeger kerkje.   Vertrek 14.00 uur vanaf ingang Belmonte Arboretum, Gen. Foulkesweg 94, de rondleiding duurt ca. 1,5 uur.
Kosten € 3,00 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis.

Dit is een open rondleiding u hoeft zich hier niet voor aan te melden. Heeft u interesse in een rondleiding, dan kunt u zich als groep het gehele jaar aanmelden, zie voor meer informatie: www.rondleidingenwageningen.nl.

 

Rondleiding door de uiterwaarden

Op Paasmaandag 22 april kunt u samen met een Gildegids een wandeling door de Wageningse uiterwaarden maken. Er wordt uitleg gegeven over het ontstaan van het rivierenlandschap en functie van de uiterwaarden en het rivierbeheer. Ook wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de haven en de vroegere steenfabrieken.

Vertrek: 14.00 uur vanaf museum De Casteelse Poort, Bowlespark 1a. Kosten € 3,00 p.p., kinderen tot 12 jr gratis. Duur: ruim 1,5 uur.

Dit is een open rondleiding u hoeft zich hier niet voor aan te melden. Heeft u interesse in een rondleiding, dan kunt u zich als groep het gehele jaar aanmelden, zie voor meer informatie: www.rondleidingenwageningen.nl.

 

Slechts brons voor Heike Verheul

Vorig jaar maakten Heike Verheul en Ester van Muijen met een respectievelijk eerste en tweede plaats de dienst uit op het NK dammen voor vrouwen. De afgelopen week waren de prestaties van het WSDV-duo echter een stuk minder. Verheul belandde in Zoutelande (Zeeland) met een derde plaats nog wel op het erepodium waar Van Muijen (vierde) net naast stapte. De titel ging met overmacht naar Denise van Dam. Zij is een product van de befaamde WSDV-jeugdopleiding maar speelt tegenwoordig voor DC Nijmegen.
Heike Verheul begon ijzersterk met een mooie positionele zege op haar clubgenote. In de tweede ronde ging het echter fout voor de titelverdedigster toen ze in een goede stand het verkeerde spelplan koos en werd weggecombineerd. Daarna won ze alleen nog van Jacqueline Schouten.
Ester van Muijen ontsnapte tegen de nieuwe kampioene aan een nederlaag maar produceerde verder alleen maar remises, op een overwinning op Jorien Alink (Lent) na.

Duurzame verkeersborden van bamboe

De gemeente Wageningen gaat een aantal verkeersborden vervangen door exemplaren gemaakt van bamboe. Een milieuvriendelijk product. “Het is weer een stap naar een meer duurzamer Wageningen. Als gemeente vinden we dat we het goede voorbeeld moeten laten zien dat je ook met kleine stappen kunt bijdragen aan een duurzamer leven” wethouder Peter de Haan. Read more