Culturele activiteiten in de regio

Doe mee met NLdoet

Wil je best eens wat doen voor een maatschappelijke organisatie? Doe dan mee met de landelijke vrijwilligersactie NLdoet op 15 en 16 maart a.s. ondersteund door het Oranjefonds.

In Wageningen zijn al meer dan 20 klussen te klaren, zowel binnen als buiten. Bijvoorbeeld het schilderen van de kasten van de speel-o-theek, het verzorgen van een hightea voor ouderen in een verpleeghuis, het meedenken over een ludiek optreden om maatje te werven, het maken van decor en kleding voor een jubileum voorstelling, het vervangen van houten palen in de Wijngaard. Dit zijn slechts een paar voorbeelden.

Je kan je alleen mee doen, maar ook met een groep de handen uit de mouwen steken bij diverse organisaties in Wageningen. Vraag bijvoorbeeld je vrienden, collega’s, buren om samen mee te doen.

Doe je mee? Meld je dan nu al aan op www.nldoet.nl

Twee vertrouwenscontactpersonen voor Wageningse verenigingen en organisaties

Seksuele intimidatie, discriminatie, pesten, agressie of ander grensoverschrijdend gedrag kan grote impact hebben en zelfs leiden tot een sociaal isolement. Dat wil het Vrijwilligers Centrum Wageningen (VCW) helpen voorkomen. Kleine verenigingen en organisaties kunnen daarom contact zoeken met twee vertrouwenscontactpersonen die het VCW beschikbaar stelt. De vertrouwenscontactpersoon is een initiatief van de Wageningse Gemeenteraad.

Op 7 maart organiseert het VCW om 20.00 uur een informatieavond in de bibliotheek om toelichting te geven over wat de vertrouwenscontactpersoon voor kleine stichtingen en verenigingen kan betekenen. Wie wil komen kan zich vooraf aanmelden viavertrouwenscontactpersoon@vcwageningen.nl.

De twee vertrouwenscontactpersonen zijn Machteld Speets en Machteld Vos de Wael. Beide zijn voor deze functie opgeleid door het NOC*NSF. Iedereen die te maken heeft met ongewenst gedrag binnen een Wageningse organisatie kan met Speets of Vos de Wael in gesprek gaan. Zij luisteren naar het verhaal en dragen mogelijke vervolgstappen aan.

App Too Good To Go nu ook in Wageningen

In Wageningen is de app Too Good To Go gelanceerd. De app is een mooi concept waarbij ondernemers en inwoners samenwerken in de strijd tegen voedselverspilling.

In de app kun je een locatie in de buurt selecteren, bestellen en het vervolgens ophalen tijdens de ophaaltijd.

De makers van Too Good To Go werken samen met partners, waar vers eten wordt gemaakt. Van traiteurs tot lokale restaurants en onafhankelijke bakkerijen. Ook kun je via de app een Magix Box bestellen. Daarin zit een verrassende (en steeds wisselende) samenstelling van eten. Betalen via Too Good To Go gaat alleen met PayPal en creditcard.

Sinds 21 januari 2019 is dit concept ook beschikbaar in de gemeente Wageningen.  De app is beschikbaar voor Android en iOS (Apple).