Wouter van Beek Wagenings damkampioen

Het eerste open damkampioenschap van Wageningen is een prooi geworden voor Wouter van Beek. Uit de twee voorrondegroepen plaatsten Van Beek, Jan-Willem Hoeve  Machiel Weistra en Fred Ivens zich  voor de halve finales. Van Beek, vorig jaar van het Utrechtse Ons Genoegen verhuisd naar de Wageningse topclub WSDV, presteerde het om daarin eerstetientaller Machiel Weistra beentje te lichten. Ivens remiseerde met Hoeve waarna twee sneldampartijen de beslissing moesten brengen. In de tweede partij lukte het de Ingsense veteraan uiteindelijk om de finale te bereiken. Daarin ontsnapte hij tegen Van Beek aan een schijnbaar zekere nederlaag. In de twee daarop volgende sneldampartijen had Van Beek, op grond van zijn rating, aan twee remises voldoende voor de titel. Dat lukte de grote Afrika-kenner vrij probleemloos waardoor hij de eerste winnaar werd van dit nieuwe, door WSDV georganiseerde toernooi. Hoeve en Weistrra deelden in de strijd om de derde plaats de punten en gaan nog sneldammen om het brons.

Geef een reactie