Bevrijdingsvuur naar Wageningen

Traditiegetrouw komt in de nacht van 18 op 19 september het Bevrijdingsvuur van Bayeux uit Eindhoven naar Wageningen. Dit jaar brengen zelfs twee loopgroepen van atletiekvereniging Pallas’67 aangevuld met enkele  lopers van Wageningen45 in een nachtelijke estafette de vlam vanaf Eindhoven naar Wageningen om het vuur van het vrijheidsmonument te verversen. Read more

Werk in uitvoering en afsluitingen

Generaal Foulkesweg
Aan de noordzijde de Generaal Foulkesweg verwijdert Liander oude
kabels. Aansluitend pleegt de gemeente groot onderhoud aan de voet- en
fietspaden (tussen ‘de Dreijen’ en de Wilhelminaweg).
Het fietsverkeer rijdt gedurende de werkzaamheden op de rijweg.

Klompenpad afgesloten
Vanaf 2 september t/m 30 december is het gedeelte van het klompenpad
(Nudepad) tussen de Haarweg en het Nieuwe Kanaal afgesloten voor
wandelaars i.v.m. het ondergronds brengen van de hoogspanningsleidingen.
Er is een alternatieve route ontwikkeld via de wijk Kortenoord. Deze
tijdelijke situatie wordt met omleidingsborden aangegeven.

Hartenseweg
Op 13 september vinden er van 9.00 tot 16.00 uur asfaltwerkzaamheden
plaats op de Hartenseweg, (t.h.v. de Bruglaan en de Hollandseweg). Het
verkeer kan hiervan hinder ondervinden.

Rotonde Lawickse Allee/Marijkeweg/Troelsstraweg

Op deze rotonde wordt binnenkort groot onderhoud gepleegd. Hierdoor is de Lawickse Allee tussen de Nude en de Costerweg afgesloten voor al het auto- en vrachtverkeer van maandag 30 September 7.00 uur tot 6 oktober 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid.

 

Heb je iets te melden?

Heb je iets te melden of heb je commentaar op iets wat er gebeurt. Wil je reageren op iets dat er in Wageningen plaatsvindt: stuur jouw mening in een ingezonden brief naar de kabelkrant. Wel je volledige naam vermelden. Stuur je mail naar:

nieuws@rtvrijnstreek.nl

Jasper Somsen met Benjamin Herman en Timothy Banchet

Na de vakantie ligt het alledaagse leven weer in het verschiet. Gelukkig zijn daar altijd nog de muzikale pareltjes die lichtpuntjes vormen in het knellende bestaan. En dat begint alweer komende donderdag 12September wanneer bassist Jasper Somsen Benjamin Herman (sax) en Timothy Banchet (toetsen) uitnodigt op het podium van Jazz in Wageningen/Loburg Live. Aanvang 20:30u in Café Loburg en de toegang is gratis waarbij je een vrijwillige bijdrage kunt achterlaten in de champagne-emmer.

LETTERS PUZZELEN IN DE SPEELTUIN

Het Digitaalhuis organiseert een actief taalspel in de speeltuin voor de kinderen met hun ouders / begeleiders. Letters zoeken, samen puzzelen en mooie prijzen winnen. Doe je mee op woensdag 11 september tussen 14.00 uur en 16.30 uur? Onder de overkapping is de inschrijving. Deelname is gratis

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Wageningen

Proefreis

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs:

038-4540130

Wanneer: dinsdag 17 september 2019

Waar:  Wageningen

Meer informatie De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.  Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

1 2 3