Afvalbrengstation ‘s avonds gesloten

Van 1 juni tot 1 november deed de gemeente een proef met het openstellen
van het Afvalbrengstation op de maandagavond. De proef stopt per 1
november. Het Afvalbrengstation is dan weer geopend op de maandagochtend
in plaats van de avond. De gemeente neemt nog een beslissing over een
definitieve avondopenstelling in de zomermaanden van 2020.
De openingstijden van het Afvalbrengstation zijn per 1-11-2019: maandag t/m
vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Woetstok Wageningen 2019

Op zaterdag 29 Juni 2019 vond Woetstok Wageningen voor de zesde keer plaats. De bands werden vertolkt door Wageningse artiesten, en met 13 bands was het een hele gave en gevarieerde line-up.

In de laatste maanden van 2019 zendt RTV Rijnstreek TV alle optredens van de 2019-editie van het jaarlijkse Woetstok-festival Wageningen uit.

De optredens welk uitgezonden zijn op het Tv kanaal van Rijnstreek Tv zijn hier te zien. (klik hier) Woetstok 2019

 

Het was weer een geslaagd weekeinde!

Niet schrikken hoor, Kunst Wageningen verdwijnt niet. Alleen wij, Marlou en Ingeborg gaan Kunst Wageningen verlaten. Tijd voor ons om andere, nieuwe dingen te gaan doen. Wij geven in het volste vertrouwen het stokje door aan Kyra en Harry. Zij zullen vanaf nu de organisatie van Kunst Wageningen overnemen. En dat start nu al, want in deze periode beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de organisatie van Kunst Wageningen 2020.


Kunst Wageningen 2020
Voor de komende editie van Kunst Wageningen is al een datum gepland: dan wordt het gehouden in het weekeinde van 19 en 20 september 2020. Dat kun je dus nu alvast in je agenda zetten.Vooruit plannen noemen wij dat.

vlnr: Marlou en Ingeborg (het oude team) en Harry en Kyra (het nieuwe team).

Adoptie ceremonie Indiëmonument

Donderdagmiddag 17 oktober komen de burgemeester en Leerlingen van groep 7 en 8 van de Kardinaal Alfrinkschool voor de jaarlijkse adoptieceremonie naar het Indiëmonument in de Nudestraat. De ceremonie begint om 13.30 uur. De Burgemeester houdt een toespraak, de leerlingen dragen zelfgemaakte gedichten voor en leggen bloemen bij het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers. De bewoners van Rumah Kita zijn voor de ceremonie uitgenodigd. Eén van hen houdt een toespraak. Na het offi ciële gedeelte gaan de leerlingen naar Hotel de Wereld waar de burgemeester oorkondes uitreikt aan de leerlingen van groep 8 omdat zij het monument een jaar lang verzorgd hebben. Belangstellenden zijn zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de adoptieceremonie.

 

OFFDAY KOST KV WAGENINGEN EEN PUNT

Zaterdag ontving KV Wageningen SCO uit Oldeholtpade, dat in de onderste regionen verkeert in de Hoofdklasse A. Op papier zouden de Wageningers dus eenvoudige twee punten moeten kunnen pakken. In eerste instantie leek dit inderdaad te gaan lukken, maar de afronding was er mede debet aan dat de blauwwitten uiteindelijk blij mochten zijn met de 22-22 eindstand.

Elke week wordt er bijna door het hele team gescoord en dat was nu ook wel het geval. De tegenpartij viel vooral op door de dames, die 12 treffers voor hun rekening namen. Wageningen leek vooral moeite te hebben met hun fysieke spel. De eerste helft was Wageningen eigenlijk nog wel de baas over SCO, maar toen viel al op dat de scherpte vooral aanvallend ontbrak. De ruststand 10-9 viel dan ook tegenvallend uit.

De tweede helft leek het lange tijd crescendo te verlopen voor Wageningen en liepen zij uit naar 19-14. Eline van Veldhuisen werd ingezet voor Michelle van den Tempel, waarna SCO een time out nam die naderhand voor hen héél positief uitpakte. Langzaam maar zeker liepen de gasten in door vooral hun dames, die 4x achtereen scoorden. SCO gaf geen duimbreed toe en alhoewel vijf minuten voor tijd Steven Landman nog voor twee doelpunten in het voordeel van Wageningen zorgde, moesten de blauwwitten alsnog toezien dat SCO een minuut voor tijd de gelijkmaker door de korf schoot. Wageningen probeerde het nog om de winst af te dwingen, terwijl SCO duidelijk blij was met een punt door de bal in de ploeg te houden.

Alles bij elkaar onnodig puntverlies voor Wageningen, dat nog wel op de eerste plaats staat met 1 verliespunt minder dan Tempo en Oost Arnhem. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Tempo op het programma. Deze ploeg komt in de zaal uit in de Korfbal League en zal er nog alles aan willen doen de koppositie van Wageningen over te nemen. Wageningen zal na het puntverlies van zaterdag vast scherp zijn en er alles aan doen om de koppositie te behouden.

Doelpuntenmakers :Wouter ter Maten 6x, Steven Landman5x, Jeffrey van Huenen 4x, Matté Lipke en Nena Ellermeijer 2x en Michelle van den Tempel en Xanne Ketelaar 1x.

Foto: Patricia Brouwer

Heb je iets te melden?

Heb je iets te melden of heb je commentaar op iets wat er gebeurt. Wil je reageren op iets dat er in Wageningen plaatsvindt: stuur jouw mening in een ingezonden brief naar de kabelkrant. Wel je volledige naam vermelden. Stuur je mail naar:

nieuws@rtvrijnstreek.nl

Damvereniging WSDV uit Wageningen wint 4.166 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

Damvereniging WSDV uit Wageningen heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 4.166 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de damvereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 4.166 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor de professionalisering van het trainingsmateriaal.
Read more

AED op de Markt

Op initiatief van de SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen), de horecaondernemers op de Markt en de Marktcommissie is er nu ook een AED beschikbaar in het centrum van Wageningen. De AED is bevestigd aan de buitenzijde van het stadhuis en is 24/7 beschikbaar. De AED kan door iedereen die daartoe is opgeleid worden gebruikt. Ondernemers rondom de markt hebben zich aangemeld voor de AED-training. De aanschaf van de AED is betaald uit het budget voor de Binnenstad, een veilige en vitale binnenstad is voor bezoekers, bewoners en ondernemers van belang. Tijdens de openingstijden van het stadhuis kan gebruik worden gemaakt van de AED die in de hal van het stadhuis hangt. Wanneer het stadhuis gesloten is kan nu dus ook in het centrum gebruik worden gemaakt van een AED. Aanleg en onderhoud wordt gezamenlijk door de horeca op de markt, de SOW en de marktcommissie betaald. Vanuit het programma ‘Aan de slag met de binnenstad’ worden initiatieven voor de levendige en vitale binnenstad uitgewerkt door de begeleidingsgroep

 

Bezoek een duurzaam huis

Wat komt er allemaal kijken bij het verduurzamen van je woning? Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn en waar veel belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Het bezoeken van een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen. Huiseigenaren stellen gastvrij hun woning open en vertellen over hun aanpak, ervaringen en de keuzes die zij hebben gemaakt. Voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen een aanrader! Een bezoek aan een woning en de uitwisseling met de bewoners en andere bezoekers geeft veel nieuwe ideeën hoe je tot een goede aanpak komt voor je eigen woning. Op www.duurzamehuizenroute.nl/wageningen is te zien welke woningen er bij u in de buurt opengaan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vanwege de grote belangstelling is vroeg inschrijven een aanrader. Wilt u uw eigen huis openstellen? Meld u dan aan bij Chantal Steuten, chantal.steuten@wageningen.nl

 

1 2