Geluidsboxen in Wageningse Hoogstraat

Bezoekers van het Wageningse centrum worden binnenkort getrakteerd op muziek en reclame-uitingen vanuit geluidsboxen die her en der in de straat worden opgehangen.

Dat is tenminste het plan.

Sfeerverhogend
,,Het is 99 procent zeker dat het doorgaat’’, zegt Tom Kool van de Stichting Ondernemersfonds Wageningen. De geluidsdragers moeten op sommige momenten, bijvoorbeeld als het heel druk is, sfeerverhogend werken. Dan klinkt er rustige achtergrondmuziek. ,,Maar dat is niet iedere dag’’, zegt Kool. ,,Maar ook bijvoorbeeld met 5 mei kunnen ze een functie vervullen, bijvoorbeeld als het te druk is.’’

Pakket
Op drukke momenten kunnen de boxen worden benut om reclameboodschappen van ondernemers af te laten spelen. ,,Daar huren we dan een professionele radiostem voor in’’, zegt Kool. ,,Je zou dan bijvoorbeeld drie boodschappen elk half uur kunnen laten horen.’’ Het plan voor de geluidsboxen is onderdeel van een groter pakket aan maatregelen om het centrum van Wageningen aantrekkelijker te maken. Wegen worden aangepakt, sommige steegjes aantrekkelijker gemaakt en graffiti wordt verwijderd.

Geef een reactie