Jubileum Wageningse Jazzclub gevierd op Koningsdag

De Jazz at the Rhine Town Club koerst af op haar veertigjarig jubileum in 2018. Op 2 januari 1978 schreef Rein Heij, fotograaf en liefhebber van oude stijl jazzmuziek, een brief aan boekhandelaar Huib van Drimmelen, die bekend was als een Louis Armstrong-kenner. Heij stelde hem voor om een jazzclub op te richten en hij vroeg Van Drimmelen daarbij meteen maar als voorzitter.
Onmiddellijk was er overleg tussen beide heren. Lang verhaal kort: er werden steeds meer mensen enthousiast en zo zag de Jazz at the Rhine Town Club het levenslicht. Het jubileumfeest wordt gevierd met veel muziek in de Junushoff.
Bestuurslid Gerard Gerritsen van de Wageningse jazzclub vertelt: “We gaan ons jubileumfeest vieren op Koningsdag, vrijdag 27 april. We laten het naadloos aansluiten bij de activiteiten, die er op Koningsdag in Wageningen ontwikkeld worden. ’s Avonds is er dan normaal gesproken weinig te beleven in de stad, maar dat veranderen wij nu met ons feest in het theater”.

Geef een reactie