Winkeldeuren dicht voor klimaat

Bezoekers van de binnenstad van Wageningen kunnen deze winter op deuren van winkels en horeca een bordje zien hangen met de tekst ‘Natuurlijk zijn wij open, de deur is alleen dicht om energie te besparen!’.

De bordjes op de deur zijn een actie van de ondernemersvereniging SOW en de gemeente Wageningen om energieverspilling tegen te gaan.
Ondernemers die meedoen met deze actie geven met een vrolijk, groen bordje aan dat bezoekers van harte welkom zijn, maar dat zij de deur dichthouden met een goede reden. Ondernemer Ilonne Bongers van Bas Buitensport is een van de initiatiefnemers, die denken dat veel klanten de actie zullen waarderen.

De gemeente ondersteunt de actie van de ondernemers van harte. Volgens wethouder Lara de Brito laten de ondernemers hiermee zien dat ze de actie steunen om Wageningen in 2030 klimaatneutraal te krijgen.
De bordjes komen niet alleen in de winter van pas. Bij winkels met airconditioning spaart het ook ‘s zomers veel energie als de deuren dicht zijn.
Meer informatie vindt u op www.binnenstadwageningen.nl

Geef een reactie