ISK-Pantarijn mogelijk naar Noordwest

ISK-Pantarijn mogelijk naar Noordwest
De Internationale Schakelklas (ISK) van scholengemeenschap Pantarijn vindt mogelijk onderdak in de schoolwoningen aan de Top Naeffstraat in Wageningen-Noordwest.
Wethouder Lara de Brito: ,,Het liefst zouden we deze leerlingen onderbrengen in de reguliere schoolgebouwen van Pantarijn aan de Hollandseweg, maar daar is simpelweg geen ruimte. Het gaat gelukkig goed met Pantarijn.

Maar die groei betekent dus wel dat de ISK, met kinderen van met name vluchtelingen, de laatste jaren elders gehuisvest moesten worden. Het gaat om enkele tientallen kinderen van 12 tot 18 jaar die vaak tijdelijk in Wageningen verblijven.

Daarvoor is het oog nu gevallen op de zogeheten schoolwoningen aan de Top Naeffstraat in Noordwest. Die gebouwen waren bedoeld om de forse groei van de twee scholen in de wijk, de Nijenoord en Johan Friso, op te kunnen vangen. Dat heeft prima gefunctioneerd, maar nu er minder jonge kinderen in Noordwest wonen komen die schoolwoningen geleidelijk vrij. De gemeente is van plan om daar, althans voorlopig, de kinderen van de ISK onder te brengen. De Brito: ,,Het zou natuurlijk ook voor de scholieren veel prettiger zijn om dat bij de scholen aan de Hollandseweg te doen.”

Geef een reactie