Gladheidbestrijding

ACV voert de gladheidbestrijding uit in opdracht van de gemeente. Het besluit om te gaan strooien wordt genomen op basis van meetgegevens, weersverwachtingen, overleg met meteorologisch adviesbureau MeteoGroup, meldingen van de politie en eigen waarnemingen.

Vaak gaan de strooiwagens al op pad als het nog niet glad is, om preventief te strooien. Dit is meestal in de vooravond of vroeg in de nacht, zodat er voor spitstijd voldoende zout op de wegen en fietspaden ligt. Binnen de gemeente strooit ACV de hoofdwegen, busroutes en diverse fietspaden. Woont u in de bebouwde kom, dan hoeft u nooit verder dan 400 meter tot een bestrooide weg te rijden. Buiten de bebouwde kom wordt naar een redelijke afstand gekeken. Er wordt niet gestrooid in woonstraten/ wijken, op trottoirs, bus-perrons en binnenstraten. Dit omdat er dan te veel zout nodig is en dat is te belastend voor het milieu. U kunt zelf een steentje bijdragen door de stoep voor uw woning sneeuw-/ ijsvrij te maken

De strooiroutes vindt u op http://www.acv-indewinter.nl.

 

Geef een reactie