Sneller in ziekenhuis bij hartklachten

De polikliniek cardiologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede verandert haar werkwijze. Hierdoor kunnen patiënten sneller terecht en krijgen zij sneller een diagnose.

Door de nieuwe manier van werken kunnen patiënten die voor de eerste keer een verwijzing hebben voor cardiologie, binnen zeven werkdagen terecht voor een intakegesprek.
In dit gesprek wordt de situatie in kaart gebracht. Vervolgens wordt eventueel aanvullend onderzoek besproken, dat binnen enkele weken zal plaatsvinden. Aansluitend wordt een afspraak gemaakt voor het bespreken van de uitslagen en het behandelplan.
Het ziekenhuis streeft naar een periode van minder dan drie weken (en in de nabije toekomst nog minder) tussen de eerste afspraak en het opstellen van het behandelplan. Ook reserveert de polikliniek cardiologie tijd om ervoor te zorgen,dat de patiënt bij spoedvragen of nieuwe klachten bij zijn eigen cardioloog terecht kan.
In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken momenteel negen cardiologen (hartspecialisten) samen met een team van verpleegkundig specialisten, hartfalen-verpleegkundigen en ICD-technici, om de beste zorg voor patiënten met hartziekten te kunnen leveren.
Voorbeelden van ziekten, die de cardioloog behandelt, zijn een vernauwing van de kransslagader, hartritmestoornis, hartklep-afwijking en hartspierziekten.

Geef een reactie