RTV Rijnstreek

De lokale omroep voor Wageningen en omgeving.Klaas de Vries :


Ouderensoap. 


In de vorige eeuw had je bejaardenhuizen waarin mensen, ouder dan 65 jaar, geheel verzorgd bij elkaar konden wonen.

Wat ik mij van bejaardenhuizen nog kan herinneren is dat er vaak trammelant was.

 

Een van de grappigste rellen die ik van vrij nabij heb meegemaakt was dat twee vrouwen met elkaar slaande ruzie kregen omdat de één beweerde dat haar buurvrouw, van twee kamers verderop, haar gebit had gestolen.

Na een paar maanden bleek, je raadt het al, dat het gebit ergens op een vreemde plaats in haar eigen kamer werd teruggevonden.

 

Aan dat voorval moest ik denken toen het AOV, de ouderen partij in de jaren negentig van de vorige eeuw, na succesvolle verkiezingen met 6 zetels in de tweede kamer kwam maar al snel na veel interne ruzies uit elkaar viel in 5 kleine fracties.

 

Nu, tijdens de coronacrisis is het weer zover, is er weer een gebit gestolen: nu bij 50PLUS.

Je kon er op wachten. Na een succesvolle peiling van maar liefst 10 fictieve zetels in de tweede kamer gaan Corrie van Brenk c.s. verder zonder fractievoorzitter Henk Krol nadat Geert Dales als partijvoorzitter al had afgehaakt.

 

Waarom gebeuren deze dingen bij de ouderen partijen? Je zou toch verwachten dat, zoals het spreekwoord zegt, de wijsheid met de jaren komt? Blijkbaar verdwijnt die ook weer met de jaren. Wordt men bij het ouder worden steeds minder flexibel in het hoofd.

 

Nu heeft men good old Jan Nagel (80-plusser) opnieuw van stal gehaald om de krakende kar weer vlot te trekken.

Weet Jan Nagel de boel bij te spijkeren of, als variant op ander spreekwoord, wordt partijhopper Jan Nagel nu ook de nagel aan de doodskist van 50Plus?