RTV Rijnstreek

De lokale omroep voor de Gemeente Wageningen


Sander van Veldhuizen :


Zorgen

 

Net als je denkt dat je er bent ben je er net niet. Dat zei mijn moeder altijd. En nog. Niet dat mijn moeder een geboren miesmacher is hoor, integendeel. Genieten van het leven ondanks tegenslag is van haar te leren. Maar het is een ware levenswijsheid. Ik vermoed dat onze beleidsmakers in gedachten of live ook wel eens bij hun moeder aan de keukentafel zitten kniezen. Want tja, we waren er toch? Die moeders zijn ongetwijfeld lief, zoals alle moeders, maar hopelijk ook een beetje streng. “Ja jongen…”, zullen ze misschien zeggen, “Net als je denkt…”.

 

Maar het is gelukkig wel anders zorgen maken, nu de terrassen weer open zijn. Het slechte nieuws komt in allerlei vormen en in golven op ons af, maar in het zonnetje met een pilsje erbij kunnen we het net wat beter hebben. De oplopende besmettingen. Het aso-volk dat zich weer overal laat zien. Vrienden met een ziekte. Failliete horeca. Mensenhaters op het werk. En natuurlijk onze eigen gezellige gemeente, waar we bijna niet meer kunnen bouwen, omdat voordat er ook maar een schep in de grond gaat het hele spul al verkocht is aan de randstad. Gelukkig gaan ze geen studentenwoningen bouwen op het Compotexterrein, lees ik in de krant, terwijl ik me zorgen maak dat ik dat in de krant moet lezen. Maar goed, binnenkort zit ik bij zowel de projectontwikkelaar als de wethouder aan tafel, dus we zullen eerst maar eens even horen hoe het zit.

Wat ook fijn is van het weer naar je eigen stamkroeg gaan is dat het zo relativeert. Even een goede snedige opmerking van de kastelein of stamgast doet wonderen met mijn gemoed. “Gedraag je”, roept collega-columnist Willem vanaf een tafeltje verderop, “anders schrijf ik een lullig stukje over je...”. “Dat kan zo ook wel hoor!” merkt uitbater Carel droog op terwijl hij onze bestelling noteert. Heerlijk. Kom ik helemaal van bij. Zonder zorgen

E-mailen
Bellen