RTV Rijnstreek

De lokale omroep voor de Gemeente Wageningen


Sander van Veldhuizen :


Spierpijn
Iedereen heeft er weer zin in! De kroegen barsten uit hun voegen, de terrassen zijn overvol en zelfs de boeren zetten hun vee even op stal: het is festivaltijd!!


Voor deze hobbymuzikant is het behoorlijk aanpoten met wekelijks optreden en oefenen als ‘trommelaar’ in twee bands. Woetstok, 5 mei, Cuneradag, Kerspop, Gluren bij de Buren en natuurlijk de gezellige kroegen en restaurants in Wageningen en omgeving die een feestje vieren.


“Lekker makkelijk!”, riep een vent van mijn leeftijd in een iets te strak sportpakje. Hij hupste voorbij met zo’n fijne ‘ik sta moreel boven jou’- blik op zijn harses. Ik knikte vriendelijk terug, maar bedoelde iets anders.
Ik moet van mijn moeder op mijn taalgebruik letten, dus u mag zelf de ondertiteling bedenken. Maar toegegeven; ik zat even uit te blazen met een pilsje en een sigaretje op een terrasje, en ik probeerde zijn blik te vatten. Dat lukte niet. Dus bij deze, beste sportfans: muziek maken is ook buffelen! Ook wij staan wekelijks in een oefenkot te rammelen, pruttelen en boesteren om er wat van te maken. Ook wij moeten repeteren!


En dan zal ik u de eindeloze discussies die voorafgaan aan dat repeteren besparen… Welke artiest gaan we doen? Welke nummers? Hoe dan? En in welke volgorde? Hoe lang duurt deze solo? En dan moeten we nog beginnen...


En dan is het klaar. Oh, toch niet. Want dan komt het sjouwen. Spullen oefenkot uit. Trap op en af. Spullen in de auto. Karren maar. File ontwijken. Net op tijd. Parkeerplek zoeken. Lukt niet. Lukt toch. Spullen auto uit.Spullen podium op. Soundcheck. Spelen! Uitblazen. Biertje. Spullen podium af. Biertje. Auto zoeken. Spullen auto in. Knuffel met de band en de kroegbaas. Terug karren. Spullen oefenkot weer in. Die verdomde trap weer op en af. Die verdomde trap vervloeken. Biertje. Elkaar plechtig beloven dat ons volgende oefenkot traploos is. Biertje. Naar huis.


En soms spelen we dus hier, in ons mooie Wageningen. Dan kunnen we een aantal stappen overslaan. En dan wordt dat laatste biertje naborrelen. Met de juiste napijn:

spierpijn!

E-mailen
Bellen