RTV Rijnstreek

De lokale omroep voor de Gemeente Wageningen


Sander van Veldhuizen :


Foutjes

“Dorrestein schrijf je met een lange ij!”

“Er was al een film met Elvis; die met Kurt Russel!”

“Op Dear Prudence speelde Paul McCartney op drums, niet Ringo Starr!”

“Dat met dat die Grebbedijk, die uitspraak van …”

Okee, okee. Ik maak foutjes. Misschien wel fouten. U mag weten; bij elke column, zeker als ik de stad Wageningen onder de loep neem; ik zoek de feiten. En toch, zo af en toe, wordt je toch even terug gefloten. Eigenlijk altijd vriendelijk, maar wel duidelijk. En eigenlijk altijd aan de bar, met een pilsje, dus nooit met chagrijn. Nog geen ‘hate-tweets’ gezien. Gelukkig maar.

En zo lopen we het ‘ouwejaar’ uit. Met de gedachte dat je ook ik niet onfeilbaar ben. Mijmerend door onze mooie stad. En dan worden mooie gedachten verstoord. Want ik zie zelfs door mijn beslagen brilleglazen toch echt mannen in joggingbroeken. En vrouwen op sloffen. En kerels van mijn leeftijd met ‘hoodies’. Vooral die laatste categorie zet me aan het denken. Waar gaan ze heen? Wat gaan ze doen? De boel slopen? Het zoveelste protest tegen… Nee hoor. Soms blijf ik lekker naïef. Die gaan de laatste nestjes in de uiterwaarden checken op achtergelaten vogeltjes. Omdat het winter wordt enzo. En met zo’n hoodie krijg je niet zo’n koude kop. Toch? Bijna foutje van mij dus. Want niemand is onfeilbaar.

Maar ik zoek toch een bruggetje naar onze column-collega Klaas. En dat bruggetje kan ik niet maken. Want hij is niet meer. En ik heb daar geen woorden voor. Klaas de Vries. Klaas met de grote hoofdletter K. In zijn schaduw mocht ik schrijven, en als ik al uit de schaduw kwam was daar Willem. En die schrijft nog even door. Ik ook trouwens. Want we gaan door. En Klaas? Hij had vast zijn foutjes. Misschien zelfs in zijn columns. Niet gezien. Nooit ontdekt. Niemand over gehoord. En daar gaan we het bij laten. 

E-mailen
Bellen