RTV Rijnstreek

De lokale omroep voor Wageningen en omgeving.


Sander van Veldhuizen :


Opgeruimd

 

Zoals bij velen is ook in ons huis driftig opgeruimd de laatste maanden. Laatst zat ik tussen grote stapels mappen, rapporten, aantekeningen, agenda’s, boeken en verzin het maar. Kopje koffie erbij en schaamteloos herinneringen ophalen, heerlijk! Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zou mijn moeder zeggen. En altijd fijn om buren en vrienden een plezier te doen met gelegde puzzels en gelezen boeken.

 

Omdat nu eindelijk het allerlaatste restje van mijn bierglazenverzameling naar de berging verdwijnt schuifelen ook de kranten van de laatste weken door mijn vingers. Want natuurlijk wordt elk glas niet alleen zorgvuldig gewassen maar ook grondig ingepakt voordat het met chirurgische precisie in een extra stevige verhuisdoos wordt gezet. En dan valt op dat onze buren uit Ede en ‘het Veen’ bijna dagelijks het nieuws halen. Zo zie ik het zoveelste blije stel uit de periferie rond Amsterdam trots voor hun nieuwe, voor onze neus weggekaapte huis staan. Jaja, wat is het fijn en goedkoop wonen hier! En natuurlijk Kafka in Veenendaal. Ambtenaren, wethouders en vastgoedpooiers zijn minutieus op zoek naar het allerlaatste strookje groen om te bebouwen. Dat ruimt lekker op. Maar het is vol, ook in Ede en Rhenen, dus nu is de strategie verlegd naar Renswoude. Nou ken ik Renswoude, en het is niet verstandig daar hardop te roepen dat je uit het Veen komt. Ze schoppen je met pek en veren de gemeentegrens weer over. Opgeruimd staat netjes.

 

Intussen kijk ik nog steeds uit op het braakliggende Compotex-terrein, dat intussen vrolijk door de natuur is overgenomen. Als dat stuk grond in Veenendaal had gelegen dan was de schop er allang ingestoken. Maar vooralsnog houden we door gesprekken met de betreffende gemeentewerkers goed in de gaten dat deze plek niet zomaar wordt opgeofferd aan de WUR of projectgajes. Want ook Wageningen heeft haar eigen bereikbaarheids- en woningnoodprobleem. Beiden nog niet opgeruimd helaas. 

E-mailen
Bellen