RTV Rijnstreek

De lokale omroep voor de Gemeente Wageningen

Wil Luurs :

Ik schrijf al enige tijd columns voor RTV Rijnstreek en dat doe ik met plezier. Nu zijn er vragen gekomen om iets meer over mijzelf te vertellen.
Mijn naam is Wil Luurs- van Velsen en ik ben een geboren en getogen Wageningse.
Geboren in 1963 in de Vanenburgstraat, op mijn vierde verhuisde ik naar , toen nog, de professor van Uvenweg, de latere Grintweg. Het landelijke gebied tussen Wageningen en Bennekom.
Mijn ouders heetten Evert en Corrie van Velsen, onder de ouderen beter bekend als de kikkert van de lange Brand en de rooie Cor vanwege haar rode haarkleur.
Mijn vader was niet alleen werkzaam bij de Landbouwhogeschool maar ook een fervent paardenmens die veelal als koetsier werkzaam was. Menig Sinterklaas en Kerstman heeft hij door de stad rond mogen rijden. Mijn moeder werd stad-politicus voor de toenmalige PvdA.  Met name armoedebestrijding en arbeidsintegratie waren haar speerpunten.
Mijn schooltijd begon bij kleuterschool `t Pimpelmoentje, gevolgd door de Kolkakkerschool en verder gegaan op de Alfred Nobel Mavo. Allen op de hoek Dolderstraat- Nobelweg. Dierbare herinneringen aan o.a. mevrouw. van de Wiele, meneer de Roode,  mevrouw Bultje, de heren Hemmer, van Wijk en Zijlstra.
Sporten deed ik ook graag. Een blauwe maandag bij VADA, alleen korfballen was niet iets dat ik dagelijks leuk vond. Dus ging ik voetballen bij GVC, toen nog onder leiding van Dinie en Frans van Ernst met meneer Hendriksen als teamleider. Gouden jaren, wat mij betreft. Later toen ik ouder werd, ben ik meermaals gevraagd mee te doen met o.a. de kroegtoernooien. En natuurlijk zei ik dan ja.
Dat was toen. Ik woon nog steeds in Wageningen, loop nog steeds graag op De Eng en ben inmiddels twee decennia getrouwd en hebben we kinderen waarvan nog een thuiswonend
En dan krijg je een andere vraag. Een foto voor bij de columns.
Een leuke foto. Zelf kan ik er geen vinden. Dus hierbij een prijsvraag voor de mensen die mijn columns lezen. Iedereen kan nu een leuke foto van mij insturen naar nieuws@rtvrijnstreek.nl. Tot vrijdag 23 september 2022 kunt u de foto insturen. Mocht u mij in deze tijd tegenkomen staat het u vrij om een foto van mij te nemen.
Let wel, wanneer u die opstuurt is het automatisch een toestemming om te mogen gebruiken bij mijn columns voor RTV Rijnstreek.
De RTV Rijnstreek nieuwsredactie is tevens de jury en medewerkers van RTV Rijnstreek alsmede mijn gezinsleden zijn van de prijsvraag uitgesloten.
De winnaar kan een eigengebakken appeltaart tegemoet zien
Ik wens iedereen een leuk fotomoment toe deze week.

E-mailen
Bellen