Ankeiler: Afgelopen maandag was wethouder Guido Van Vulpen op bezoek bij KomEet in ‘Ons Huis’. Een wekelijkse maaltijd voor iedereen die gezelligheid en een betaalbare maaltijd kan gebruiken.

- Afgelopen maandag was wethouder Guido Van Vulpen op bezoek bij KomEet in ‘Ons Huis’. Een wekelijkse maaltijd voor iedereen die gezelligheid en een betaalbare maaltijd kan gebruiken. De wethouder zorgde samen met de vrijwilligers voor een heerlijke driegangenmaaltijd en nam de tijd om met de gasten te spreken.

De gasten zijn vroeg, zoals wel vaker, omdat ook het kopje koffie voor de maaltijd er bij hoort en zo weer een stukje dag invulling krijgt. De keukenploeg is dan al even bezig met de maaltijd en de gastvrouw heeft de tafel gedekt. Wethouder Van Vulpen: "Ik vind het zelf fijn om mensen om mijn keukentafel te verzamelen en ze goed eten voor te schotelen. Dan komen de gesprekken vanzelf. Ik vind dit dan ook een prachtig initiatief die dat gevoel voor een grote groep weet te bereiken".

Samen eten is heel belangrijk: het verbindt en verbroedert, het is gezellig, ontspant en geeft nieuwe energie voor de week. Voor een aantal gasten is het een van de weinige warme maaltijden deze week. Anderen komen vooral voor de gezelligheid en het doorbreken van de eenzaamheid thuis. Nieuwe vriendschappen ontstaan aan de tafel en er is altijd iemand die naar je omziet. . "Het viel me op hoe gevarieerd het gezelschap was. Er is alle ruimte om jezelf te zijn en er is interesse in jou als mens", aldus de wethouder. Solidez en vier kerken – Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Nederlands Gereformeerde Kerk, Evangeliegemeente Salem en Vineyard – zorgen er samen voor dat de maaltijden elke week tot in de puntjes verzorgd zijn.

Al ruim 15 jaar schuiven tussen de 40 en 50 gasten aan tafel aan. Sinds kort kan dat elke week. "Er zijn nog een paar plekken voor nieuwe gasten" aldus Sjef Moling, coördinator van het project. Voor anderhalve euro krijgen ze een driegangen maaltijd. En vaak is er nog een restje om thuis een keer op te warmen voor wie dat kan gebruiken. Maar de gesprekken aan tafel, de gezelligheid en het omzien naar elkaar zijn minstens zo belangrijk.

Mensen die een keer willen mee-eten kunnen aanmelden via de balie van "Ons Huis", Harnjesweg 84 of 0317 413 377.

Op www. kom-eet.com is meer informatie te vinden over KomEet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel