RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
21 april 2023 16:05


Gelderse scholieren sturen brieven naar veteranen
Foto: Gelderse scholieren sturen brieven naar veteranen
Locoburgemeester Bijleveld overhandigd een brief. Foto: Wageningen45

- De 90 nog in leven zijnde Nederlandse WOII-veteranen ontvangen een dankbrief geschreven door Gelderse scholieren. 30 vrijwilligers hebben deze dankbrieven vrijdag 21 april persoonlijk gegeven aan de veteranen in het land. Gelderse scholieren -van RSG Pantarijn Wageningen, Montessori College Nijmegen, Veluws College Walterbosch Apeldoorn en Gymnasium Apeldoorn- hebben de brief geschreven waarin ze o.a uitleggen wat de verworven vrijheden voor hen vandaag de dag betekenen.

Locoburgemeester van Wageningen, Erik-Jan Bijleveld, en voorzitter van Wageningen45, Tanja Haseloop-Amsing overhandigden de brieven en een bos ‘Freedom Fire Tulips’ aan de vrijwilligers. Zij bezoeken de veteranen verspreid door heel Nederland, van Leeuwarden tot Maastricht. De brieven voor veteranen uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, Verenigde Staten, Polen en Noorwegen die in Nederland hebben gevochten krijgen de persoonlijke brief per post vóór 5 mei.

Jonge generaties

Het is dit jaar de derde keer dat WO-II veteranen de persoonlijke dankbrief van de Gelderse scholieren krijgen. Veteranen reageren zeer positief en ontroerend op de ontvangst van de brieven. De scholieren, tussen de 12 en 16 jaar, leggen in hun brief uit wat vrijheid voor hen betekent. Ook verplaatsen ze zich in de veteranen die ongeveer dezelfde leeftijd hadden in de periode 1940-1945. Dit levert ontroerende en eervolle brieven op die helpen bij de verspreiding van de vrijheidsboodschap bij jonge generaties.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Apeldoorn  Leeuwarden  Maastricht  Nijmegen  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie