RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
10 oktober 2023 6:34


Jan Groenendijk in de middenmoot van het WK Dammen, 'er is nog niks aan de hand'
Foto: Jan Groenendijk in de middenmoot van het WK Dammen, 'er is nog niks aan de hand'
Jan Groenendijk begint aan zijn inhaalrace. Foto: WSDV

- Jan Groenendijk staat ruim halverwege het wereldkampioenschap dammen in Curaçao in de middenmoot en een straatlengte achter op koploper Yuri Anikeev. Van paniek is echter nog geen sprake. De titelfavoriet heeft eerst al zijn 8 sterke landgenoten tegenover zich gehad en nu gaat hij tegen de zwakkere spelers van het WK spelen. ‘Ik moet er alleen voor zorgen dat ik dan scherp ben en niet te veel energie verlies”, liet de topspeler van de Wageningse topdamclub WSDV na de achtste ronde weten. In het open toernooi op Curaçao geven twee oud-wereldkampioenen de toon aan. Alexander Schwarzman, de WSDV’er met de hoogste rating, leidt de dans in zijn klasse met een score van 14 uit 8. Anatoli Gantwarg en de Braziliaan Allan Silva volgen op een punt.

De 8 sterke landgenoten hadden voor Groenendijk een aparte manier van spelen. "Zij accepteerden een licht ongemakkelijke stand om het maar zo overzichtelijk mogelijk te houden. Het is natuurlijk hun goed recht om zo te spelen maar daar baal ik wel van en ben er ook een beetje verdrietig over omdat het zo voor me wordt verziekt. De enige fatsoenlijke partij was tegen Sven Winkel, omdat hij er ook voor wilde gaan. Het werd meteen een mooie winstpartij". Maar Groenendijk staat nu liefst zes punten achter, al heeft hij wel een partij minder gespeeld. Hij heeft nog acht partijen voor de boeg voor een inhaalrace.

WK Vrouwen

Op het WK vrouwen is WSDV met Darya Tkachenko en Heike Verheul present. De Wageningse Oekraïense staat met elf punten uit negen duels op de derde plaats, één punt achter Lisa Scholtens en drie punten achter haar landgenote Viktoriya Motrichko. De tweevoudig oud-wereldkampioene plaatste een foutief gambiet tegen Olena Korotka maar herstelde zich daarna goed met winstpartijen op Petra Duskova en Fleur Kruysmulder. WSDV-preses Verheul koos tegen Olga Balthazy een verkeerd speelplan maar stelde daar twee winstpartijen tegen over. Er zijn nog zes ronden te gaan.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek TV
  • RTV Rijnstreek Radio
RTV Rijnstreek

Deze studio van RTV Rijnstreek zoekt programmamakers, nieuwsjagers, technici, podcasters en nog veel meer creativiteit.Klik op foto voor meer informatie.

Radio Studio
Embedded YouTube Playlist with Rounded Corners


"De Mening van Wageningen" playlist van 2024

advertentie


'Je weet niet wat je hoort'

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de Zinderende zaterdag

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Jazz met Andrea

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Wiekent Wageningen

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Blues van A tot en met Z

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de M van Menting

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de Nacht wordt nooit meer hetzelfde

Beschrijvende tekst van de afbeelding

een tafel voor twee

Beschrijvende tekst van de afbeelding