Ankeiler: Alle huisartsenposten in Nederland hebben sinds maart dit jaar een nieuwe naam.

- Alle huisartsenposten in Nederland hebben sinds maart dit jaar een nieuwe naam. De naam en term ‘huisartsenpost’ is namelijk veranderd in ‘huisartsenspoedpost’. Dit om het spoedkarakter van de posten te benadrukken. Sinds woensdag 1 november hebben wij onze nieuwe naam officieel in gebruik genomen: Huisartsenspoedpost Gelderse Vallei.

Nieuwe naam en nieuw logo

Naast de nieuwe naam heeft de huisartsenspoedpost ook een nieuw logo. ‘Hiermee benadrukken we het spoedkarakter van de post’, aldus Anja van Vloten, directeur-bestuurder van Huisartsen Gelderse Vallei waar de huisartsenspoedpost onder valt. ‘Ook sluiten wij op deze manier aan bij de landelijke wijze waarop huisartsenspoedposten naar buiten toe treden. Dit geeft herkenbaarheid voor de inwoners.’

Er zijn diverse initiatieven om de werkdruk op de huisartsenspoedposten te verlagen. Zo wordt er ingezet op het voorlichten van inwoners over het spoedkarakter en het gebruik van de posten. Daarom heeft InEen, belangenbehartiger van de georganiseerde eerste lijn, de naam ‘huisartsenpost’ veranderd in ‘huisartsenspoedpost’. Ook in Ede is de naam van de huisartsenspoedpost gewijzigd. Zo gaat zij verder onder de naam Huisartsenspoedpost Gelderse Vallei.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel