Ankeiler: Ton Sijbrands presenteerde zaterdag 11 november in het clubgebouw van WSDV De Doorbraak het eerste lijvige deel van zijn damautomonografie zoals de 73-jarige oud-wereldkampioen het zelf noemt.

- Ton Sijbrands presenteerde zaterdag 11 november in het clubgebouw van WSDV De Doorbraak het eerste lijvige deel van zijn damautomonografie zoals de 73-jarige oud-wereldkampioen het zelf noemt. Een 584 pagina’s dik boekwerk boordevol partijen, analyses, verhalen en anekdotes.

Het eerste deel 1 van Mijn Hollands Universum werd uitgereikt aan vice-wereldkampioene en nationaal titelhoudster Darya Tkachenko. Zij wordt evenals Jan Groenendijk door de Maestro uit Muiden getraind. Het is de bedoeling dat er nog zeven delen gaan volgen, de analyses voor de delen 2 t/m 4 zijn al klaar.

Terugblik

De levende legende, de grootste liefhebber van het spel, schreef al zijn hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en veelbewogen, bij vlagen dramatische carrière’ op in dit boek. De Johan Cruijff van de damsport trakteerde zijn toehoorders, onder wie bondsvoorzitter Frans de Jonge (‘Ik hoor alleen maar lovende verhalen over dit boek’), op schitterende staaltjes techniek en toverde de mooiste varianten op het demonstratiebord.

Anecdote

Tussendoor werd de ene sappige anekdote na de andere opgediept uit zijn fenomenale geheugen. Zoals die keren dat Sijbrands met zijn analyses weer eens werd gecorrigeerd door zijn computer en hij zijn computer toebeet ‘schrijf jij dit boek of doe ik dat’…. In het boek staan meer dan 1050 diagrammen met analyses en vele foto's en illustraties. Tot slot volgde er een uitgebreid signeersessie van zijn boek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel