RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
20 januari 2024 10:46


Koninklijke onderscheiding voor Professor Floor van Leeuwen
Foto: Koninklijke onderscheiding voor Professor Floor van Leeuwen

- Professor Floor van Leeuwen (67) is vrijdag 19 januari benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij ontving deze hoge Koninklijke onderscheiding tijdens haar afscheid als hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Burgemeester Floor Vermeulen verraste de inwoonster van Wageningen en prees haar carrière als onderzoeker naar kanker.

Onderzoeker en hoogleraar Floor van Leeuwen studeerde cum laude af in 1981 in Wageningen in de humane voeding. In haar afstudeeronderzoek zocht ze naar de relatie tussen voeding en kanker. Sinds 1981 werkt ze als epidemioloog bij het Nederlands Kanker Instituut (NKI), onderdeel van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Ze doet onderzoek naar risicofactoren van kanker. Met name borstkanker en de late neveneffecten van de behandeling van kanker. Zij promoveerde in 1994 aan de Vrije Universiteit (VU) en werd in 1998, naast haar werk aan het NKI, benoemd tot bijzonder hoogleraar aan het VU Medisch Centrum.

Grote waarde In de loop der jaren is Floor van Leeuwen zowel binnen als ver buiten Nederland uitgegroeid tot een van de beste kankerepidemiologen. Zij is een wereldwijd expert op het gebied van de late effecten van kankerbehandelingen, maar ook van risicofactoren voor borst- en eierstokkanker. Haar werk en publicaties zijn wetenschappelijk en maatschappelijk van grote waarde. In haar missie is Floor van Leeuwen zeer gepassioneerd waardoor zij in haar loopbaan vele anderen wist te inspireren. Zij heef

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Amsterdam  Best  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie