RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
22 januari 2024 13:54


Gevoelige nederlaag WSDV
Foto: Gevoelige nederlaag WSDV

- Vorig jaar verraste WSDV vriend en vijand door landskampioen Van Stigt Thans te verslaan, wat als een enorme prestatie werd beschouwd. Dit keer had de Wageningse topdamclub het echter moeilijk en moest ze een nederlaag van 13-7 incasseren tegen de sterke Schiedamse formatie. Hoewel de score enigszins geflatteerd was, was de overwinning verdiend, aangezien er geen enkele winstpartij kon worden genoteerd, met drie nederlagen als resultaat.

Luise Gabbert zette dapper haar strijd voort tegen Thomy Mbongo, maar nadat ze een winnende zet had gemist (26. 13-18!), ging het bergafwaarts. Ze verloor haar voorpost en uiteindelijk de hele partij. Ester van Muijen, bijgenaamd 'Buurvrouw', had het zwaar tegen Vadim Virny, maar na zich uit het klassieke keurslijf te hebben bevrijd, slaagde ze erin te ontsnappen uit de hekstelling. Dit resulteerde in een welverdiende remise.

Simon Harmsma hield het centrum van Anton van Berkel onder controle, en hoewel het spannend was, werd het evenwicht nooit verstoord. Na een afwikkeling eindigde de partij in een vreedzaam gelijkspel. Machiel Weistra en Aligna hielden elkaar tot het eindspel in evenwicht, waardoor de partij in remise eindigde.

Jan Groenendijk had een veelbelovende stelling tegen Casper Remeijer, maar hij realiseerde zich te laat de defensieve opzet van zijn tegenstander, wat leidde tot opeenvolgende remises. Johan Sterrenburg dacht een 'winstbord' te hebben, maar helaas pakte het anders uit, en ondanks hardnekkig verzet was er geen redden meer aan.

Op bord vier vond het duel plaats tussen twee dam-mastodonten, Alexander Schwarzman en Anatoli Gantwarg, beiden voormalig wereldkampioenen. Na een enerverende partij deelden ze uiteindelijk de punten. Emre Hageman speelde een sterke partij tegen zijn oud-clubgenoot Ron Heusdens, maar winst zat er niet in.

Koos van Amerongen liet zijn tegenstander Rob Clerc kennismaken met een lastig speltype (KVO), waar hij veel van wist. Ondanks het moeilijke spel kwam de oude grootmeester steeds beter te staan en brak uiteindelijk door met een schitterend offer, waarna het eindspel kansloos was.

Heike Verheul had het in het late middenspel zwaar tegen Arjan van Leeuwen, die met een offer probeerde te domineren. De WSDV-preses hield echter het hoofd koel en bereikte, zij het met verlies van twee schijven, de reddende damlijn: 13-7.

Na acht van de elf ronden staat WSDV nog steeds op de derde plaats, maar Damcombinatie Fryslan heeft hen ingehaald en is de volgende tegenstander.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Heusden  Schiedam  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie