RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
22 januari 2024 14:42


Een Nieuwe Dimensie voor Station Ede-Wageningen: Moderniteit en Duurzaamheid in de Spits
Foto: Een Nieuwe Dimensie voor Station Ede-Wageningen: Moderniteit en Duurzaamheid in de Spits

- Het iconische station Ede-Wageningen ondergaat momenteel een indrukwekkende gedaanteverandering, niet alleen in de fysieke structuur van het station zelf, maar ook in de omliggende infrastructuur. Deze omvangrijke transformatie richt zich op het creëren van een eigentijds, toegankelijk station met moderne faciliteiten, dat inspeelt op de behoeften van de groeiende stroom treinreizigers in de toekomst.

Modernisering voor Optimaal Reisgemak

Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt niet alleen een knooppunt voor het openbaar vervoer, maar ook een voorbeeld van moderniteit en duurzaamheid. Met voorzieningen die inspelen op de huidige tijd, streeft het project ernaar een overzichtelijk OV-knooppunt te creëren dat reizigers een comfortabele wachtruimte biedt. De gehele structuur van het station zal een eigentijdse uitstraling hebben, met functionaliteit als kernpunt.

Verbeterde Mobiliteit en Toegankelijkheid

In anticipatie op de groeiende populariteit van treinreizen, zijn de nieuwe loop-, fiets- en autoroutes ontworpen om naadloos aan te sluiten op het station. Dit resulteert in een vlottere doorstroming van reizigers, waardoor overstappen moeiteloos en tijdbesparend wordt. Deze verbeteringen zullen bijdragen aan een efficiëntere mobiliteit rondom het station.

Hedendaagse Facelift voor het Stationsgebouw

Het huidige stationsgebouw, dat zijn oorsprong vindt in 1984, ondergaat momenteel een metamorfose. Moderne faciliteiten zoals eigentijdse fietsenstallingen, een gestructureerd busplein en de integratie van zonnepanelen op het dak, maken deel uit van de vernieuwing. Hierdoor wordt het station niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook duurzaam en energie-efficiënt.

Groene Ruimte en Verbeterde Reiservaring

Aan de rand van het station zal een sfeervol stadspark worden aangelegd, waardoor reizigers kunnen genieten van een groene omgeving. Deze toevoeging draagt bij aan een positieve reiservaring voor treinreizigers, omwonenden en ondernemers. Het station wordt daarmee niet alleen een doorvoerplek, maar ook een ontmoetingsplek en oase van rust.

Planning en Afwerking

Het ambitieuze project streeft naar voltooiing in 2024, inclusief de ingebruikname van de fietsenstalling en het busstation. De laatste hand zal hoogstwaarschijnlijk pas in 2025 worden gelegd aan parkeerplaatsen, pleinen en het groen. Gedurende deze overgangsperiode blijft het oude station operationeel, aangezien het nieuwe station op een andere locatie wordt gebouwd.

Ingebruikname Nieuw Station

Volgens de planning zal het nieuwe station Ede-Wageningen op 23 februari zijn deuren openen voor het publiek. Echter, er moet nog aanzienlijk werk worden verricht, waaronder de installatie van meubilair, roltrappen, liften en het afronden van de stationshal. De verwachte volledige afronding van het project, inclusief het busstation, is gepland voor 2026.

Met deze ingrijpende vernieuwing wordt Station Ede-Wageningen een eigentijdse en toekomstbestendige hub waar mobiliteit, duurzaamheid en reiscomfort samenkomen. Het belooft een station te worden dat niet alleen functioneel is maar ook een positieve bijdrage levert aan de ervaring van reizigers en de lokale gemeenschap.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Ede  Wageningen Nieuws 

wageningen ede voorpagina vervoer 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie