RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
26 januari 2024 6:55


Bob ter Haar Verkozen als Wageningens Nieuwe Stadsdichter tijdens de Nationale Week van de Poëzie
Foto: Bob ter Haar Verkozen als Wageningens Nieuwe Stadsdichter tijdens de Nationale Week van de Poëzie

- Op 25 januari 2024 werd Wageningen doordrenkt met poëtische emotie en artistieke opwinding, want tijdens de Nationale Week van de Poëzie verwelkomde de stad met trots Bob ter Haar als haar nieuwe stadsdichter. De spanning bereikte een hoogtepunt in de bomvolle BBLTHK, waar de bedreven jury, bestaande uit Maud Hulshof, Larissa Verhoeff, Ton van Rhoon, Mohamed Abo Hadida en Michiel Wallinga, de belangrijke beslissing nam.

Bob ter Haar, een talentvolle student, veroverde de harten van de jury met zijn indrukwekkende gedicht "Ode aan de Uiterwaarden". Zijn poëtische bekwaamheid, gecombineerd met de diepe verbinding met de natuurlijke pracht van de omgeving, maakte hem de ideale keuze voor de rol van stadsdichter. Het evenement, deskundig geleid door presentator Ivanka de Ruijter, ademde een sfeer van verwachting en kunstzinnige betovering uit tijdens de onthulling van de nieuwe literaire ambassadeur.

Met deze benoeming belooft Bob ter Haar een waardevolle bijdrage te leveren aan de bruisende artistieke scene van Wageningen. Zijn gedicht weerspiegelt niet alleen zijn vaardigheid als dichter, maar ook zijn diepe band met de natuurlijke omgeving. De inauguratie van Bob ter Haar als stadsdichter onderstreept de voortdurende toewijding van Wageningen aan kunst, cultuur en de vreugdevolle viering van poëzie. De stad kijkt reikhalzend uit naar de inspiratie en creativiteit die Bob ter Haar met zich meebrengt als hij zijn pen laat dansen op de poëtische melodieën van Wageningen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Best  Wageningen Nieuws 

wageningen cultuur voorpagina kunst 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie