RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
28 januari 2024 20:00


Invasie van Jong Damentalent in De Doorbraak bij Gelderland Schooldammen
Foto: Invasie van Jong Damentalent in De Doorbraak bij Gelderland Schooldammen

- De sfeervolle omgeving van De Doorbraak in Wageningen was afgelopen zaterdag getuige van een ware invasie van jong damtalent, waar zestig enthousiaste jongens en meisjes, vergezeld door hun leerkrachten, ouders, broertjes en zusjes, samenkwamen voor de halve finale van Gelderland Schooldammen voor de welpen (tot en met groep 6). Het clubgebouw van de Wageningse topdamclub bruiste van energie, terwijl er diepgaand denkwerk plaatsvond aan de vele borden.

Veertien viertallen, die zich via de voorronden hadden weten te plaatsen, streden om een felbegeerd plekje in de provinciale finale. De eerste acht teams zouden zich kwalificeren voor deze eindstrijd, die op 8 maart gespeeld zal worden op een nog nader te bepalen locatie, mogelijk gecombineerd met de pupillen (groep 7 en 8).

In De Doorbraak doorliepen de veertien viertallen zeven rondes volgens het bekende Zwitserse (computer)systeem. Wolderweide uit Harderwijk bleek een klasse apart, met overwinningen in alle gespeelde wedstrijden. De Fontein uit Putten volgde op twee punten afstand, terwijl de nummer drie, IKC Binnenstebuiten 1 uit Huissen, maar liefst zes punten achterstand had op de koploper.

Het thuisspelende St. Jozef slaagde er met een perfecte score van zeven punten uit zeven wedstrijden net op het nippertje in om zich als zevende team te kwalificeren voor de finale. Helaas lukte het plaatsgenoot Nijenoord als negende net niet om door te dringen tot de volgende ronde.

Ondertussen vond in Lunteren een halve finale plaats voor de pupillen. De Kraatsschool uit Bennekom, als nummer vier geëindigd, greep net naast het erepodium maar verzekerde zich wel van een plekje in de eindstrijd. De Plataan strandde door een nederlaag in de laatste ronde, net toen het zicht op de haven in zicht was.

Met de spanning van de halve finales nog vers in het geheugen, kijkt men reikhalzend uit naar de provinciale finale op 8 maart. Welk team zal zich kronen tot de Gelderse schooldamkampioen van de welpen en pupillen? De damliefhebbers houden hun adem in terwijl de jonge talenten zich voorbereiden op de ultieme strijd om de damborden.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Harderwijk  Putten  Wageningen Nieuws 

huissen wageningen bennekom lunteren harderwijk putten voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie