RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
1 februari 2024 17:32


Triomfen en Talenten: Wageningen viert Sportverkiezingen 2023
Foto: Triomfen en Talenten: Wageningen viert Sportverkiezingen 2023

- In een feestelijke sfeer werden onlangs de jaarlijkse Sportverkiezingen in Wageningen gehouden, waarbij opmerkelijke prestaties en opkomend talent uit de lokale sportwereld werden geëerd. Jan Willem van Schip, de bekroonde wielrenner, nam de hoofdprijs voor Professioneel Sporter mee naar huis, terwijl andere opvallende winnaars hun moment in de schijnwerpers deelden.

In de categorie Professioneel Sporter onderscheidde Jan Willem van Schip zich als de absolute winnaar van het jaar. Zijn gouden prestatie in de Koppelkoers tijdens het wereldkampioenschap baanwielrennen in 2023 overtuigde de jury van zijn buitengewone talent. Als opvolger van Annemiek van Vleuten heeft hij niet alleen de trofee verdiend, maar ook een plaats in de geschiedenis van Wageningse sportlegendes. Opmerkelijk genoeg nam zijn vader de prijs namens hem in ontvangst, nadat Jan Willem afgelopen weekend de 6-daagse van Berlijn had gewonnen en genoot van een welverdiende korte vakantie.

Bij de mannen amateur sporters stond atleet Bram Anderiessen bovenaan de lijst. Zijn overwinningen, waaronder de korte cross bij de Warandaloop en een zilveren medaille met het mixed-relay team op de cross, brachten hem de welverdiende erkenning als beste amateur sporter. De titel van beste dame ging naar Darya Tkachenko, een Oekraïense die momenteel in Wageningen woont en speelt voor WSDV. Ze wist onder andere de winnares van vorig jaar, atlete Mireille Baart (Pallas'67), te overtreffen.

Het succesverhaal van WSDV zette zich voort met hun eerste team dat ook de TEAM-prijs won. Hoewel ze het Nederlandse Kampioenschap in de damcompetitie nipt misten, behaalden ze een indrukwekkende tweede plaats.

Het beste talent van 2023 werd toegekend aan Rien Dozemans van WMHC, mede vanwege zijn selectie voor het Oranje onder 16 jaar. Het jongensteam onder 16 jaar van WMHC werd beloond met de schaal voor beste talententeam.

Stephan Schreuder van de Rugby Club Wageningen werd uitgeroepen tot de beste coach, dankzij zijn toewijding en succes in de begeleiding van de rugby jeugd bij RCW.

Enno Dijkstra van WMHC werd erkend als Vrijwilliger van het jaar. In de categorie "Bijzondere Prestaties" ontving Moussa Kallo (Pallas'67) een prijs voor zijn indrukwekkende resultaat bij de Salomon Cappadocia Ultra Trail in Turkije. De tweede bijzondere prestatie werd geleverd door het Climate4Run Team, dat met hun deelname aan de Jungfraumarathon aandacht vroeg voor de klimaatcrisis.

Naast de prijsuitreikingen werden de ruim 200 toeschouwers in Sporthal Het Binnenveld getrakteerd op live muziek van de "eigen Sportverkiezings band" en indrukwekkende optredens van BRANSZ Dance, Theatre & Urban Sports, Student Dance Factory, Planeta Capoeira en een paaldansdemo door Sabine Bastiaans (WSPV Allegra). De avond bracht niet alleen erkenning voor sportieve prestaties, maar ook een explosie van diversiteit aan vakmanschap en enthousiasme op het podium.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Best  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie