RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
2 februari 2024 11:30


Wageningse Gemeenteraad Stemt In met Duivendaal Stedenbouwkundig Plan
Foto: Wageningse Gemeenteraad Stemt In met Duivendaal Stedenbouwkundig Plan

- De gemeenteraad van Wageningen heeft groen licht gegeven voor het stedenbouwkundig plan van Duivendaal, een historisch terrein dat in 1878 werd verworven door het Rijk en ooit diende als de bakermat van de voorloper van de Wageningse universiteit. Het terrein, voorheen bekend als de Rijkslandbouwschool, ondergaat een transformatie met de goedkeuring van de raad, waarbij 253 woningen worden gerealiseerd om verschillende doelgroepen te huisvesten.

Duivendaal heeft door de jaren heen zijn eigen verhaal geschreven als een negentiende-eeuwse campus, met zeven monumentale gebouwen uit die tijd. Deze historische gebouwen, samen met een later toegevoegd exemplaar, blijven prominent aanwezig en worden geïntegreerd in het nieuwe woongebied. Dit behoud van erfgoed biedt bewoners niet alleen een modern thuis, maar ook een connectie met het rijke verleden van Wageningen.

Een opmerkelijk kenmerk van het stedenbouwkundig plan is de ondergrondse parkeeroplossing. In plaats van traditionele bovengrondse parkeerfaciliteiten te implementeren, zal het parkeren volledig ondergronds plaatsvinden. Bovenop het ondergrondse parkeerdeel wordt een zeventig centimeter diepe grondlaag aangelegd, waarin bomen en ander groen worden geplant. Hierdoor ontstaat niet alleen een efficiënte parkeeroplossing, maar ook een groene en levendige omgeving die het welzijn van de bewoners bevordert.

De bestaande bomen op het terrein zullen behouden blijven, waardoor het natuurlijke karakter van Duivendaal behouden blijft. Door het samenspel van historisch erfgoed, moderne architectuur en groene initiatieven wordt Duivendaal niet alleen een plek om te wonen, maar ook een unieke gemeenschap die het verleden omarmt en klaar is voor de toekomst.

Met deze goedkeuring van het stedenbouwkundig plan voor Duivendaal toont de gemeenteraad van Wageningen haar toewijding aan zowel het behoud van historisch erfgoed als de ontwikkeling van eigentijdse, duurzame woonruimtes. Het project belooft niet alleen een verrijking te zijn voor de stad, maar ook een thuis te bieden aan diverse doelgroepen die op zoek zijn naar een unieke en inspirerende woonomgeving.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Best  Duiven  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie