RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door Erin Veenink, Omroep Gelderland
7 februari 2024 15:56


Studenten kraken eeuwoude arbeiderswoning
Foto: Studenten kraken eeuwoude arbeiderswoning

- Een groep studenten heeft een leegstaand huis aan de Julianastraat in Wageningen gekraakt. Het gaat om een leegstaande huurwoning van De Woningstichting.

De groep krakers heeft de buren van de Julianastraat op de hoogte gebracht van hun aanwezigheid door middel van een briefje door de bus. "Zoals jullie waarschijnlijk weten is dit een huis dat al jaren leegstaat en waar maar niks mee gebeurt. Daarom besloten wij erin te trekken en het huis tot leven te wekken", schrijven de studenten. Deze huizen aan de Julianastraat zijn met hun bouwjaar 1915 de oudste arbeiderswoningen in Wageningen.

'Maandenlang op zoek'

"Wij zijn een kleine groep studenten die vindt dat het niet kan dat er jarenlang panden leegstaand, terwijl studenten maandenlang op zoek zijn naar onderdak." De Woningstichting is woensdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Het gaat om een rijtjeswoning die op de nominatie stond om gesloopt te worden. De buurt heeft echter protest ingediend, waardoor de sloop niet doorging. Nu zijn er plannen voor renovatie, weten ook de studenten. Ze geven aan twee weken voor de start van de renovatie te willen vertrekken, zegt een videocorrespondent ter plaatse.

Evenementen

De groep is van plan om er niet alleen te wonen. "We hopen een plek te vormen waar evenementen kunnen plaatsvinden en waar mensen van alles kunnen delen met elkaar." De groep wil de buren geruststellen dat ze 'respectvol willen omgaan met het pand en de omgeving'.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Buren  Huizen  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie