RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
12 februari 2024 9:38


WSDV’ers nog kansrijk voor NK
Foto: WSDV’ers nog kansrijk voor NK

- Drie WSDV’ers liggen op koers voor een finaleplaats in het damkampioenschap van Nederland. Alexander Schwarzman maakte zijn zwakke start maximaal goed met twee overwinningen op Kees Romijn en Peter van der Stap. Zij kwamen tekort tegen de vijfvoudige oud-wereldkampioen. Schwarzman staat nu gelijk met de nummer twee Rob Geurtsen en een punt achter grootmeester Herin Meijer. De nummers een en twee kwalificeren zich voor het NK, waarop Jan Groenendijk zijn titel verdedigt.

Ook Emre Hageman van de Wageningse topdamclub doet weer mee. Hij zaaide met vele combinaties zoveel verwarring dat Coen Bommel er niet meer uit kwam. Grootmeester Ron Heusdens wikkelde af naar een gunstig eindspel maar Hageman gaf geen krimp en moet nog één punt goed maken.

Simon Harmsma trof twee rivalen. Rick Hakvoort wist zich met behulp van een combinatieve ressource staande te houden maar de piepjonge Matheo Boxum moest er aan geloven. Het oudste grote talent (18) omsingelde dodelijk het centrum van het jongste grote talent (14) en is weer helemaal in de running. Er moeten nog drie partijen worden gespeeld.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Heusden  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie