RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
18 februari 2024 11:11


Subsidie voor isolatie van slecht-geïsoleerde woningen in Wageningen
Foto: Subsidie voor isolatie van slecht-geïsoleerde woningen in Wageningen

- De gemeente Wageningen stelt vanaf 1 april 2024 de Subsidieregeling Wagenings Isolatieprogramma open. De subsidieregeling geldt voor eigenaar-bewoners met een slecht geïsoleerde woning.

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet de aanvrager een woning hebben met energielabel D, E, F of G én een WOZ-waarde lager dan €500.000. Voor eigenaar-bewoners met een minimuminkomen zijn de voorwaarden wat ruimer: ook energielabel C woningen komen in aanmerking en de WOZ-waarde moet lager zijn dan €600.000. Tot en met 1 maart 2025 stelt de gemeente in totaal een bedrag van €387.620 beschikbaar.

Doel van de subsidieregeling

De Subsidieregeling Wagenings Isolatieprogramma helpt woningeigenaren energie te besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatie van daken en vloeren en het aanbrengen van isolatieglas. Dat verlaagt op de langere termijn zowel het energieverbruik, als de energierekening.

Wethouder Anne Janssen is blij met de subsidie: "Het bestrijden van energiearmoede is een belangrijke prioriteit van onze gemeente. We zijn blij met deze extra regeling van het Rijk, zodat mensen in slecht geïsoleerde woningen niet alleen comfortabeler kunnen wonen, maar vooral euro’s besparen op hun energierekening. We hebben gekozen om mensen met een minimum inkomen extra subsidie te geven. Voor deze groep mensen is een lagere energierekening extra hard nodig."

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet de aanvrager van de subsidie zowel eigenaar als bewoner van een woning zijn. Daarnaast moet de woning energielabel D, E, F of G hebben én een WOZ-waarde lager dan €500.000. Voor eigenaar-bewoners met een minimuminkomen zijn de voorwaarden wat ruimer: ook energielabel C woningen komen in aanmerking en de WOZ-waarde moet lager zijn dan €600.000. Heeft de woning geen (actueel) energielabel? Dan geldt dat ten minste twee bouwdelen niet of slecht geïsoleerd zijn.

Alleen maatregelen die op de maatregelenlijst van de Subsidieregeling Wagenings Isolatieprogramma staan komen in aanmerking voor subsidie. Ook moeten de maatregelen voldoen aan de op de maatregelenlijst genoemde voorwaarden, zoals een minimum aantal vierkante meters en een minimale Rd-waarde (bij constructie) of een maximale U-waarde (bij isolatieglas).

Hoeveel subsidie kan een woningeigenaar aanvragen?

Eigenaar-bewoners kunnen subsidie aanvragen voor €750 per maatregel, tot een maximum van €1.500 voor twee maatregelen. Inwoners met een minimuminkomen maken aanspraak op een subsidiebedrag €4.000. Ook doe-het-zelvers kunnen aan de slag: er is €750 subsidie per maatregel beschikbaar voor de aanschaf van isolatiematerialen, tot een maximum van €1.500 voor twee maatregelen. De subsidie is te combineren met de landelijke ISDE subsidie.

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet de aanvrager van de subsidie zowel eigenaar als bewoner van een woning zijn. Meer informatie over de subsidie is te vinden op www.wageningenwoontduurzaam.nl.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Best  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie